Kasza, ryż i inne ziarna

Pokazuje 1 - 12 z 29 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 29 elementów

Kasze ekologiczne

Naturalna kasza gruboziarnista jest produktem znanym ludzkości od tysiącleci, podstawą piramidy żywieniowej i nieodłącznym elementem zdrowej diety. Możemy wyróżnić kilka rodzajów kaszy, przy czym każdy posiada cenne wartości odżywcze. W naszym sklepie internetowym klienci znajdą następujące odmiany kaszy:

Kasza jest składnikiem wielu tradycyjnych potraw. Można wymienić setki przepisów na wartościowe, bezglutenowe dania bazujące na tym produkcie. Kasza jest najmniej przetworzona ze wszystkich wyrobów zbożowych, dzięki czemu zachowuje swoje wartościowe składniki odżywcze. Jednocześnie jej neutralny, delikatny smak sprawia, że dobrze łączy się z innymi składnikami, w tym z warzywami czy mięsem. Wszystko to sprawia, że kasza znajduje szerokie zastosowanie w kuchni.

Kilka słów o poszczególnych odmianach kaszy

Kasza jaglana, dostępna w naszym sklepie online, to „królowa wszystkich kasz”. Ten naturalny, niskokaloryczny produkt powstaje z łuskanych ziaren prosa. Z kolei kasza jęczmienna perłowa lub pęczak otrzymywana jest z ziaren jęczmienia i, podobnie do pozostałych odmian, wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym. Niskotłuszczowy eko bulgur z pszenicy jest szczególnie popularny w kuchni tureckiej. Jest idealna do stosowanie w diecie osób odchudzających się, które liczą kalorie. W ofercie naszego sklepu internetowego dostępna jest także bio kasza gryczana niepalona lub krakowska. Jest ona otrzymywana z łamanych ziaren gryki.

Co łączy nasze kasze ekologiczne?

Wszystkie są naturalne, bez chemii i dodatków. Kasze obfitują w witaminy, błonnik i składniki mineralne. Posiadają właściwości oczyszczające. Każda odmiana jest cenna dla naszego organizmu. Kasze ekologiczne wybornie smakują zarówno na słono i na słodko. Pasują do zup i farszów. Są także odpowiednie do sałatek i dań głównych. Wreszcie, wszystkie kasze charakteryzują się niską ceną.

Długowieczność w ziarenkach ryżu: ekologiczny składnik zdrowej diety

Ryż zalicza się grupy naturalnych produktów, które są dobrze tolerowane przez organizm człowieka. Od tysięcy lat nie był on poddawany żadnym modyfikacjom. Można więc śmiało stwierdzić, że ryż, zwłaszcza ten ekologiczny, jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. Mówi się nawet, że sekret długowieczności Japończyków z Okinawy tkwi właśnie w tym, że regularnie spożywają potrawy na bazie tego składnika.

Właściwości ryżu ekologicznego

Ryż ekologiczny dostępny w ofercie naszego sklepu internetowego charakteryzuje się następującymi właściwościami:

  • jest bezglutenowy,
  • posiada niski indeks glikemiczny,
  • pochodzi od sprawdzonych producentów, a więc wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych,
  • zawiera szereg cennych dla zdrowia wartości odżywczych,
  • jest łagodny dla żołądka,
  • zawiera wysoką zawartość błonnika, w szczególności pełnoziarnista odmiana ryżu,
  • posiada atrakcyjną cenę.

Ryżowe menu na każdy dzień tygodnia, czyli odmiany ryżu ekologicznego

W naszej rozbudowanej ofercie online klienci znajdą takie odmiany ryżu ekologicznego jak:

Każdy z wymienionych bio produktów stanowi smaczny, szybki i sycący posiłek, który nie zawiera dużo kalorii. To idealna propozycja dla osób, które chciałyby dokonać w swojej diecie zmian na lepsze, a tym samym prowadzić zdrowy i ekologiczny tryb życia. Wystarczy kilkunastominutowe gotowanie i na stole pojawia się prawdziwa uczta. Ryż dobrze smakuje zarówno z ziołami, mięsem, jako składnik sałatek, jak i bez żadnych dodatków.