Makaron z cukinii

29 Marzec, 2019Michał Pelc

Makaron spaghetti z cukinii to błyskawiczne wegańskie danie na surowo. Nie musisz nic gotować. Przyrządzisz je w max 15 minut. Zobacz jaki to prosty przepis!

Do przygotowania makaronu spaghetti z cukinii najlepiej użyć specjalnej obieraczki do julienne. Jest to taka skrobaczka, bardzo podobna do obieraczki do ziemniaków, tylko z ząbkami. Kupiłem ją w sklepie z art kuchennymi za około 20zł. Można użyć też specjalnych temperówek do warzyw, ale czytałem sprzeczne recenzje tych sprzętów i kupiłem najprostszą i najtańszą obieraczkę :) Możesz też spróbować pociąć cukinie nożem, są tutoriale jak to zrobić.

Zobacz przepis wideo na makaron z cukinii

Składniki do spahgetti z cukinii

  • 2 średnie cukinie

Pesto:

Parmezan z migdałów:

Dekoracja:

  • pomidory koktajlowe / parmezan z migdałów

przepis na makaron z cukinii

Przepis pochodzi z książki Marty Dymek: Jadłonomia (pierwsza książka).

"Tego jeszcze nie jadłem" to seria w której będziemy razem przygotowywać przepisy z książek kucharskich, których jeszcze nigdy nie robiłem. Chce Was zachęcić do gotowania w domu i próbowania nowych rzeczy. Jeżeli myślisz, że nie umiesz gotować, to zobaczysz że dasz sobie radę i to jest nawet przyjemne zajęcie :)

Subskrybuj mój newsletter i kupuj produkty z filmików z dużym rabatem.

Czas na zmiany! Czas na prawdziwe jedzenie!

Sprawdź nasz sklep on-line.

Jeżeli jesteś w Krakowie, zapraszam do naszych sklepów (mapka).

Bądźmy w kontakcie:

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją