Zobacz filmik jak przygotować serowy popcorn?
Składniki:
- pól szklanki popcornu
- 1/3 szklanki płatków drożdżowych
- 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin
- łyżeczka soli himalajskiej
Przepis na serowy wegański popcorn
- Wybierz największy garnek z pokrywką jaki masz, aby nie używać dodatkowego pojemnika do obtoczenia popcornu.
- Nagrzej dwie łyżki oleju kokosowego
- Wrzuć parę ziarenek popcornu
- Gdy ziarenka eksplodują, znaczy że olej jest nagrzany i możesz dodać resztę, następnie delikatnie zmniejsz ogień
- Po 2-3 minutach potrząśnij garnkiem, aby ziarenka nie przypaliły się na spodzie
- Gdy strzały będą coraz rzadsze, wyłącz ogień
- Wsyp płatki drożdżowe z solą, nałóż pokrywkę i mocno potrząśnij przez minutę.
- Nałóż do miseczki
Jak zrobić popcorn w garnku
Zobacz mój wpis o przygotowywaniu klasycznego popcornu w garnku.
Bądźmy w kontakcie:
- Subskrybuj kanał YouTube
- Obserwuj na INSTA
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!