Jak przygotować wegański serowy popcorn?

15 Kwiecień, 2019Michał Pelc

Zobacz filmik jak przygotować serowy popcorn?

Składniki:

Przepis na serowy wegański popcorn

  • Wybierz największy garnek z pokrywką jaki masz, aby nie używać dodatkowego pojemnika do obtoczenia popcornu.
  • Nagrzej dwie łyżki oleju kokosowego
  • Wrzuć parę ziarenek popcornu
  • Gdy ziarenka eksplodują, znaczy że olej jest nagrzany i możesz dodać resztę, następnie delikatnie zmniejsz ogień
  • Po 2-3 minutach potrząśnij garnkiem, aby ziarenka nie przypaliły się na spodzie
  • Gdy strzały będą coraz rzadsze, wyłącz ogień
  • Wsyp płatki drożdżowe z solą, nałóż pokrywkę i mocno potrząśnij przez minutę. 
  • Nałóż do miseczki

 

Jak zrobić popcorn w garnku

Zobacz mój wpis o przygotowywaniu klasycznego popcornu w garnku.

 

Bądźmy w kontakcie:

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją