Jak przygotować chrupiące tofu?

10 Kwiecień, 2019Michał Pelc

Chrupiące tofu to smaczna przekąska oraz dodatek dań z makaronem i ryżem. Sprawdź przepis na pieczone tofu.

Zobacz filmik z przepisem na chrupiące tofu

Składniki:

Przepis na chrupiące tofu

  • przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy, oliwę i czosnek
  • pokrój tofu w kostkę ok 2x2cm i dodaj od marynaty
  • wymieszaj i zostaw na 5 minut
  • do foliowej torebki nasyp 3 łyżki skrobi kukurydzianej i dodaj 1/3 tofu
  • zamknij woreczek i potrząsaj, aż całe tofu będzie obtoczone w skrobi
  • tak samo przygotuj dwie kolejne partie
  • wysyp tofu na blachę do pieczenia z papierem
  • piecz w piekarniku przez 15 min
  • obróć tofu, aby opiekło się z każdej strony
  • piecz kolejne 15 minut

Podawaj jako przekąskę samodzielnie lub z sosami. Dodawaj do ulubionych dań z makaronem albo ryżem. 

Tego jeszcze nie jadłem

To seria w której będziemy razem przygotowywać przepisy z książek kucharskich, których jeszcze nigdy nie robiłem. Chce Was zachęcić do gotowania w domu i próbowania nowych rzeczy. Jeżeli myślisz, że nie umiesz gotować, to zobaczysz że dasz sobie radę i to jest nawet przyjemne zajęcie :)

Subskrybuj mój newsletter i kupuj produkty z filmików z dużym rabatem.

Czas na zmiany! Czas na prawdziwe jedzenie!

Sprawdź nasz sklep on-line.

Jeżeli jesteś w Krakowie, zapraszam do naszych sklepów (mapka).

Bądźmy w kontakcie:

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją