Chrupiące tofu to smaczna przekąska oraz dodatek dań z makaronem i ryżem. Sprawdź przepis na pieczone tofu.
Zobacz filmik z przepisem na chrupiące tofu
Składniki:
- opakowanie twardego tofu
- łyżka sosu sojowego tamari
- łyżka oliwy extra virgin
- łyżeczka czosnku
- 6 łyżek skrobi kukurydzianej
Przepis na chrupiące tofu
- przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy, oliwę i czosnek
- pokrój tofu w kostkę ok 2x2cm i dodaj od marynaty
- wymieszaj i zostaw na 5 minut
- do foliowej torebki nasyp 3 łyżki skrobi kukurydzianej i dodaj 1/3 tofu
- zamknij woreczek i potrząsaj, aż całe tofu będzie obtoczone w skrobi
- tak samo przygotuj dwie kolejne partie
- wysyp tofu na blachę do pieczenia z papierem
- piecz w piekarniku przez 15 min
- obróć tofu, aby opiekło się z każdej strony
- piecz kolejne 15 minut
Podawaj jako przekąskę samodzielnie lub z sosami. Dodawaj do ulubionych dań z makaronem albo ryżem.
Tego jeszcze nie jadłem
To seria w której będziemy razem przygotowywać przepisy z książek kucharskich, których jeszcze nigdy nie robiłem. Chce Was zachęcić do gotowania w domu i próbowania nowych rzeczy. Jeżeli myślisz, że nie umiesz gotować, to zobaczysz że dasz sobie radę i to jest nawet przyjemne zajęcie :)
Subskrybuj mój newsletter i kupuj produkty z filmików z dużym rabatem.
Czas na zmiany! Czas na prawdziwe jedzenie!
Sprawdź nasz sklep on-line.
Jeżeli jesteś w Krakowie, zapraszam do naszych sklepów (mapka).
Bądźmy w kontakcie:
- Subskrybuj kanał YouTube
- Obserwuj na INSTA
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!