Zupa z soczewicy to szybkie smaczne i pożywne danie. Jeżeli lubisz zupy kremy, turecka soczewicowa to coś dla Ciebie!
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 350g czerwonej soczewicy
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka mięty suszonej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól himalajska
- pieprz
- oliwa z oliwek extra virgin
Przepis z książki Marty Dymek: Nowa Jadłonomia
Zobacz filmik z przepisem na turecką soczewicową
"Tego jeszcze nie jadłem" to seria w której będziemy razem przygotowywać przepisy z książek kucharskich, których jeszcze nigdy nie robiłem. Chce Was zachęcić do gotowania w domu i próbowania nowych rzeczy. Jeżeli myślisz, że nie umiesz gotować, to zobaczysz że dasz sobie radę i to jest nawet przyjemne zajęcie :)
Subskrybuj mój newsletter i kupuj produkty z filmików z dużym rabatem.
Czas na zmiany! Czas na prawdziwe jedzenie!
Sprawdź nasz sklep on-line.
Jeżeli jesteś w Krakowie, zapraszam do naszych sklepów (mapka).
Bądźmy w kontakcie:
- Subskrybuj kanał YouTube
- Obserwuj na INSTA
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!