Zobacz filmik z przepisem na wegańskie lody z masłem orzechowym i curry
Jak przygotować wegańskie lody?
- Do średniego rondelka dodajemy wszystkie składniki poza mąka ryżową
- Podgrzewamy i mieszamy, aż wszystko się ładnie rozpuści
- Dodajemy mąkę ryżową
- Mieszamy trzepaczką, aż masa się zagotuje
- Nakładamy do foremki i wsadzamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny
- Wyciągamy masę, czekamy 15 min i blendujemy lody, aby je napowietrzyć
Składniki:
- 4 łyżki masła orzechowego
- puszka mleczka kokosowego
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1/4 łyżeczki curry
- 1/4 łyżeczki soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki mąki ryżowej
Przepis z książki Marty Dymek: Nowa Jadłonomia
"Tego jeszcze nie jadłem" to seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube.
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!