Wegańskie lody z masłem orzechowym i curry

13 May 2019Michał Pelc

Zobacz filmik z przepisem na wegańskie lody z masłem orzechowym i curry

Jak przygotować wegańskie lody?

  • Do średniego rondelka dodajemy wszystkie składniki poza mąka ryżową
  • Podgrzewamy i mieszamy, aż wszystko się ładnie rozpuści
  • Dodajemy mąkę ryżową
  • Mieszamy trzepaczką, aż masa się zagotuje
  • Nakładamy do foremki i wsadzamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny
  • Wyciągamy masę, czekamy 15 min i blendujemy lody, aby je napowietrzyć

Składniki:

Przepis z książki Marty Dymek: Nowa Jadłonomia

"Tego jeszcze nie jadłem" to seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube. 

 

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją