Szyszki z masłem orzechowym i łuskaną konopią, to współczesna wersja klasyka z lat 80. Przepis jest mega prosty w przygotowaniu i palce lizać.
Jak przygotować szyszki z masłem orzechowym?
- W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, nasiona konopi, syrop z agawy i wanilię.
- Gdy masa będzie już dobrze wymieszana dodaj ryż dmuchany i wymieszaj raz jeszcze
- Wyłóż foremkę papierem do pieczenia, nałóż masę i dobrze ugnieć.
- W kąpieli wodnej rozpuść dropsy czekoladowe z 2 łyżkami masła orzechowego
- Rozpuszczoną polewę rozprowadź po powierzchni
- Włóż do lodówki na 30 minut
- Po wyciągnięciu z lodówki pokrój na mniejsze kawałki
Porady:
Warto użyć dużej miski do mieszania, aby wszystkie składniki się zmieściły.
Gotowe szyszki przechowuj w lodówce.
Przepis na szyszki z masłem orzechowym
- Ryż dmuchany - 40g
- Masło orzechowe - 350g
- Nasiona konopi łuskane - 50g
- Syrop z agawy jasny - 100g
- Dropsy czekoladowe - 200g
- Wanilia bourbon - 1 łyżeczka
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!