Kokosowy dal z czerwonej soczewicy to szybkie i proste danie na obiad lub kolację.
Zobacz filmik z przepisem na kokosowy dal
Jak przygotować dal z czerwonej soczewicy?
- Pokrój cebulę w kostkę
- Rozpuść łyżkę oleju kokosowego na patelni i zeszklij cebulę
- Po chwili dodaj soczewicę, krojone pomidory, przyprawy i wodę
- Dokładnie wymieszaj i gotuj około 25 min co chwilę mieszając
- Dodaj mleczko kokosowe i gotuj kolejne 5-10 minut
- Podawaj z komosą ryżową lub ryżem
Składniki:
- 300g czerwonej soczewicy
- 1 cebula
- 1/2 puszki krojonych pomidorów
- 1/2 puszki mleczka kokosowego
- 1,5 łyżeczki mielonego kuminu
- 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- 1/4 łyżeczki chili
- 3 szklanki wody
- olej kokosowy extra virgin
- komosa lub ryż do podania
Przepis pochodzi z bloga Marty Dymek - jadlonomia.
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!