Kokosowy dal z czerwonej soczewicy

20 Maj, 2019Michał Pelc

Kokosowy dal z czerwonej soczewicy to szybkie i proste danie na obiad lub kolację.

Zobacz filmik z przepisem na kokosowy dal

Jak przygotować dal z czerwonej soczewicy?

  • Pokrój cebulę w kostkę
  • Rozpuść łyżkę oleju kokosowego na patelni i zeszklij cebulę
  • Po chwili dodaj soczewicę, krojone pomidory, przyprawy i wodę
  • Dokładnie wymieszaj i gotuj około 25 min co chwilę mieszając
  • Dodaj mleczko kokosowe i gotuj kolejne 5-10 minut
  • Podawaj z komosą ryżową lub ryżem

Składniki:

Przepis pochodzi z bloga Marty Dymek - jadlonomia.

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją