Kakaowe ciastka owsiane z masłem orzechowym

19 Oct 2022Michał Pelc

Składniki na ok. 12 ciastek:

BIO Płatki Owsiane BIO Mąka Żytnia Kakao 100% BIO

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  2. Schłodzić je w lodówce przez pół godziny, a następnie formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.
  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej kulki, spłaszczając dłonią.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut. Ostudzić i zdjąć z blachy.

Smacznego!

Autorem przepisu i zdjęcia jest Aneta Wojciechowska. #2 w naszym konkursie na najlepszy przepis.

 

Sprawdź również inne zwycięskie przepisy:

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją