To dla mnie przepis idealny. Smaczny, prosty i szybki. Dodatkowo podejrzewam, że składniki masz już w domu :)
Zaczynamy od zblendowania płatków owsianych. Najlepiej użyć do tego wysoki pojemnik, dzięki temu nie nabrudzimy za bardzo w kuchni. Płatki lubią latać w powietrzu :)
Gdy już mamy gotowe zmielone płatki, dodajemy do nich mleko roślinne i ponownie blendujemy. Na sam koniec dodajemy banana i blendujemy jeszcze raz całość. Mas powinna nam wyjść dość gęsta.
Na patelni nagrzewamy cienką warstwę oleju kokosowego i następnie formujemy małe racuchy. Gdy zobaczmy małe bąbelki, to będzie znak, że należy obrócić je na drugą stronę.
Gotowe racuchy podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja użyłem naszego słodkiego snu oraz syropu klonowego.
Składniki:
- 100g płatków owsianych
- 100ml mleka roślinnego
- 1 dojrzały banan
- łyżeczka oleju kokosowego do smażenia
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!