Wegańskie Racuchy - Najszybszy Przepis

11 Jan 2019Michał Pelc

To dla mnie przepis idealny. Smaczny, prosty i szybki. Dodatkowo podejrzewam, że składniki masz już w domu :)

Zaczynamy od zblendowania płatków owsianych. Najlepiej użyć do tego wysoki pojemnik, dzięki temu nie nabrudzimy za bardzo w kuchni. Płatki lubią latać w powietrzu :)

Gdy już mamy gotowe zmielone płatki, dodajemy do nich mleko roślinne i ponownie blendujemy. Na sam koniec dodajemy banana i blendujemy jeszcze raz całość. Mas powinna nam wyjść dość gęsta. 

Na patelni nagrzewamy cienką warstwę oleju kokosowego i następnie formujemy małe racuchy. Gdy zobaczmy małe bąbelki, to będzie znak, że należy obrócić je na drugą stronę.

Gotowe racuchy podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja użyłem naszego słodkiego snu oraz syropu klonowego.

Składniki:

Przepis wideo na wegańskie racuchy

Więcej wpisów

Komentarze (0)

Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!

Zostaw komentarz

Uwaga: komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich publikacją