Ten przepis bardzo mnie zaskoczył. Nie przypuszczałem, że placki z kapusty kiszonej mogą być takie dobre. Dodatkowo to prosty w przygotowaniu przepis. Każdy da sobie z nim radę. Sprawdź przepis na kotlety z kapusty kiszonej!
Jak przygotować placki z kapusty kiszonej?
- Wymieszaj mąkę z ciecierzycy z papryką wędzoną, sosem sojowy, solą i wodą. I mnie trzepaczka się nie sprawdziła, bo całe ciasto weszło do środka. Lepiej użyć widelca.
- Posiekaj kapustę kiszoną i dodaj do ciasta i jeszcze raz wymieszaj całe ciasto.
- Nagrzej solidną warstwę oliwy na patelni i formuj średniej wielkości placki. Mi z tego przepisu wyszły 4 sztuki.
Składniki na placki z kapusty kiszonej
- kapusta kiszona 150g
- mąka z ciecierzycy 70g
- sos sojowy 1 łyżka
- woda 3-4 łyżki
- papryka wędzona 1/2 łyżeczki
- sól himalajska szczypta
- oliwa z oliwek / olej do smażenia
"Tego jeszcze nie jadłem" to seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube.
Przepis pochodzi z książki Jadłonomia po polsku - Marty Dymek
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!