Poznaj tajemnice wypieku prawdziwego chleba. Rozmawiam z mistrzem piekarnictwa z ponad 40 letnim doświadczeniem w branży. Ta seria to rozmowy ajciekawszymi postaciami z EKO branży w Polsce. Poznaj mistrzów w swoim fachu.
Gościem pierwszego odcinka jest Bogdan Smolorz - BioPiekarz. To mój pierwszy wywiad w życiu :)
Z tej rozmowy dowiesz się między innymi o:
- Pieczywo z marketu, czy zawsze to zły wybór?
- Pieczywo mrożone, czy jest się czego bać?
- Dlaczego kiedyś chleb był dobry przez cały tydzień, a teraz wytrzymuje ledwo parę godzin
- Czy chleb na zakwasie jest lepszy? Jak powstaje prawdziwy zakwas i czym się różni od zakwasu w proszku. Fazowość fermentacji i czas jej trwania.
- Chleb za 15 PLN. Czy chleb z piekarni butikowej jest wart swojej ceny?
- Miksy piekarnicze, jak zazwyczaj powstaje teraz chleb?
- Czy można zrobić dobry chleb samemu w domu?
- Jak powstaje prawdziwy pumpernikiel?
- Czy chleb bezglutenowy może być smaczny? Naturalne chleby bezglutenowe bez 3 zagęstników, karboksymetylocelulozy i glicerolu.
- Porady dla przyszłych piekarzy
- Gdzie dostać chleby Pana Bogdana Smolorza
Zobacz naszą ponad 30 minutową rozmowę
Słuchaj w formie podcastu
Słuchaj podcastu na komputerze i w różnych aplikacjach
Bogdan Smolorz - Bio Piekarz
Masz pytania do Pana Bogdana Smolorza? Napisz tutaj.
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!