Makaron to smaczny element wielu dań, jednak często postrzegany jest jako wysokokaloryczny produkt, stający na drodze do wymarzonej sylwetki. To oczywiście mit, jednak tradycyjny makaron ma swój odpowiednik w jeszcze zdrowszej postaci - wysokiej jakości makarony BIO. Przekonaj się, jak wartościowe są nasze makarony i nie zwlekaj z zakupem - dostarczymy je do Twojego domu całkiem za darmo!
Makaron z mąki gryczanej
Delikatny smak i bogactwo minerałów - tak najkrócej można opisać ekologiczny makaron gryczany. Jednak z uwagi na jego dobroczynny wpływ na organizm, długo można by o nim opowiadać. Smak oraz właściwości makaronu zależą od wykorzystanej do jego produkcji mąki. Do wyrobu makaronu gryczanego wykorzystywana jest najwyższej jakości mąka gryczana i woda źródlana. Ponadto mąka gryczana ma prozdrowotne właściwości, dlatego wytworzony z niej makaron jest pełnowartościowym elementem zdrowej diety. Zawiera m.in. wapń i magnez, ma wysoką zawartość niezbędnego dla organizmu białka i błonnika, sycąc na długi czas.
Brązowy ryż idealny na makaron
Już od dawna brązowy ryż cieszy się uznaniem osób prowadzących zdrowy styl życia. Równie wartościowym produktem jest pełnoziarnisty makaron ryżowy, wytwarzany z ekologicznych upraw brązowego ryżu. Taki makaron zapewnia uczucie sytości oraz reguluje poziom glukozy we krwi. Ponadto spożywając go, dostarczamy do organizmu dawkę magnezu oraz witamin. Wyjątkowo niska zawartość cukrów sprawia, że makaron ryżowy jest produktem idealnym dla osób będących na diecie odchudzającej.
Makaron razowy
Wytwarzany z pszenicy durum pochodzącej z upraw ekologicznych, razowy makaron bio, to świetna alternatywa dla zwykłego pszennego makaronu. Za jego cenne właściwości zdrowotne i odżywcze odpowiada nieoczyszczona mąka razowa. Spożywanie makaronu razowego reguluje pracę organizmu - jest on źródłem, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin. A za sprawą wysokiej zawartości błonnika, jedna porcja makaronu zapewnia uczucie sytości przez długi czas.
Pyszne dania z wysokiej jakości ekologicznych makaronów
Są świetnym uzupełnieniem wielu potraw - wzbogacają ich smak, jednocześnie stanowiąc pełnowartościowy element danego posiłku. Smakują świetnie podawane na słono i na słodko. Dodaj makaron do owoców, sałatki albo przygotuj zapiekankę - baw się smakami, gotując smacznie i zdrowo dla całej rodziny!
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!