THE REAL
ALMOND PASTE

46,99 zł
czyli

BIO Pasta z Migdałów - Migdałowa - 100%

Gramatura
46,99 zł
46,99 zł
Minimalny termin przydatności do spożycia: 14.05.2026

Ile kosztuje dostawa?

  • Darmowa dostawa zamówień powyżej 199zł
  • InPost Paczkomaty 24/7 - 14.99 zł
  • Kurier InPost - 15.99 zł
  • Kurier DPD - 16.99 zł
  • Odbiór osobisty w Krakowie - za darmo

Jakie są dostępne formy płatności?

  • BLIK
  • szybkim przelewem z Przelewy24
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Kartą kredytową

Wysyłamy paczki ze szklanymi słoikami ponad 15 lat i wiemy jak to robić. Jeżeli coś wydarzy się w transporcie, nie musisz się o nic martwić.

Wystarczy, że wyślesz nam zdjęcie i prosty formularz, a my wyślemy do Ciebie nowe produkty bez zbędnych pytań.

  • Naturalny smak

    Naszą największą dumą jest to, że nasze produkty mają prosty skład – bardzo często to tylko jeden składnik. Co za tym idzie – smakuje dokładnie tak, jak chciała tego natura.

  • BIO certyfikowany

    Ekologiczna żywność ma to do siebie, że jest dobra pod wieloma względami. Odpowiednia certyfikacja jest dla nas potwierdzeniem, że to, co jesz, jest zdrowe dla Ciebie i naszej planety.

  • Sensownie zapakowany

    Być może idealne opakowanie nie istnieje – ale naszym zdaniem szklany słoik jest najlepszym wyborem. Dobrze chroni żywność, ułatwia jej użycie, a do tego jest wielokrotnego wyboru i nadaje się do recyklingu.

Masło migdałowe, ale najpierw... kilka słów o migdałach

Dlaczego pasta migdałowa inaczej określana jako masło migdałowe cieszy się taką popularnością? Walory zdrowotne i smakowe migdałów ludzkość docenia już od tysiącleci. Ich ojczyzną, jest najprawdopodobniej Afryka Północna, aczkolwiek ze względu na walory smakowe rozpowszechniły się praktycznie pod każdą szerokością geograficzną. Obecnie największymi producentami migdałów jest Hiszpania, Włochy i Grecja, a poza Europą USA.

Najlepsze warunki do uprawy ekologicznych migdałów panują w słonecznej Hiszpanii raz na Sycylii we Włoszech. 

Fakty o maśle migdałowym

Masło migdałowe jest odmianą klasycznego masła orzechowego. Pasta migdałowa zawiera wiele składników odżywczych. 

Nasze ekologiczne masło migdałowe, przygotowane jest wyłącznie z ekologicznych hiszpańskich migdałów prażonych razem ze skórką. Nie zawiera żadnych dodatków, w tym również soli, oleju i cukru. Jest naturalne i bez konserwantów

BIO pasta migdałowa, jako dodatek do...

Osoby, które nie miały jeszcze okazji wykorzystać różnorodnego zastosowania masła migdałowego zastanawiają się, do czego można je wykorzystać. Migdały, a co za tym idzie i masło migdałowe ekologiczne, to naturalne źródło magnezu i żelaza. Z tego właśnie powodu powinno ono na stałe zagościć w naszym śniadaniowym, i nie tylko śniadaniowym menu. Masło migdałowe, to naturalny i smaczny dodatek do:

  • pieczywa,
  • tostów,
  • koktajli,
  • wafli ryżowych i zbożowych,
  • niezliczonej ilości deserów,
  • naleśników,
  • owsianek,
  • a nawet ciast czy sosów.

Doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i pikantnymi daniami. Każdy pomysł na użycie pasty migdałowej jest dobry i zależy wyłącznie od naszej kreatywności.

Warto zaznaczyć, że po kilku dniach od otwarcia pasty migdałowej, na powierzchni może zebrać się niewielka ilość tłuszczu. Jest to zjawisko zupełnie naturalne, a sam tłuszcz pochodzi tylko i wyłącznie z migdałów.

Masło z migdałów najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w zacienionym i chłodnym miejscu.

Zapraszamy do zakupów w sklepie internetowym Ekogram BIO pasty migdałowej 100% ekologicznej w atrakcyjnej cenie!

Wartość odżywcza na 100 g

  • wartość energetyczna2482 kJ / 610 kcal
  • tłuszcz52 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone4 g
  • węglowodany6 g
  • w tym cukry5 g
  • białko21 g
  • sól0,3 g

Informacje o produkcie

  • Składniki: 100% BIO Migdały prażone
  • Kraj pochodzenia: Hiszpania (Walencia)
  • Zawartość netto: 300g / 600g
  • Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03 - zobacz certyfikat.
  • Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz nasiona sezamu.
  • Dystrybutor: Nutkraft sp. z o.o.
  • Termin przydatności: Produkt pochodzi z regularnych dostaw.

Certyfikaty i wyniki badań: Ekogram BIO pasta z migdałów

Dbamy o jakość naszych produktów. Nasza pasta z migdałów została przebadana m.in. na zawartość aflatoksyny B₁, B₂, G₁, G₂, metali ciężkich, ochratoksyny A, salmonelli, drożdży i pleśni.

  • Wyniki badań: BIO Pasta z migdałów

    Zobacz wyniki badań BIO pasty z migdałów.

  • Ekogram - certyfikat ekologiczny

    Nasz zakład ma certyfikat na przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego nieprzerwanie od 2013 roku. Jesteśmy pod kontrolą jednostki PL-EKO-03 (Kiwa).


Bądź na bieżąco

subskrybując nasz newsletter