BIO Migdały - Ekologiczne - 400g - EKOGRAM

BIO Migdały - Ekologiczne

BNM200
Gotowy do wysyłki
27,99 zł
Brutto
Gramatura

 Oceny i opinie Klientów
 (5/5)  - 15 ocena(y) - 15 opinia(e)
Zobacz
 

Kilka słów o migdałach

Walory zdrowotne i smakowe migdałów ludzkość docenia już od tysiącleci. Ich ojczyzną, jest najprawdopodobniej Afryka Północna, aczkolwiek ze względu na walory smakowe rozpowszechniły się praktycznie pod każdą szerokością geograficzną. Obecnie największymi producentami migdałów jest Hiszpania, Włochy i Grecja poza Europą USA.

Dlaczego warto regularnie spożywać migdały

Nasiona migdałowca zawierają blisko 20% białka oraz około 50% tłuszczu, bogatego w nienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego właśnie migdały, od dawna uważa się za symbol dobrego samopoczucia i zdrowia.
Orzechy migdałowca, są źródłem błonnika, witamin oraz minerałów w tym manganu, potasu, wapnia, żelaza, cynku i selenu. Migdały, warto również włączyć do naszej codziennej diety, ze względu na wysoką zawartość wapnia, boru, a także witaminy młodości - witaminy E, oraz ryboflawiny – witaminy B2.
Zalecane kobietom w ciąży, ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego.
Migdały, są także doskonałym źródłem energii na każdy dzień. Wolne od glutenu migdały, są popularnym składnikiem preparatów żywności bezglutenowej, przez co są zdrową alternatywą dla osób z alergią pokarmową.
Najlepiej spożywać na pusty żołądek, w celu zapewnienia poprawnego wchłaniania ich składników odżywczych.

Jeśli nie przekąska to co

Migdały, to przede wszystkim pyszna i zdrowa przekąska, a o ich atrakcyjności decydują niepowtarzalne walory smakowe.
Dużym zainteresowaniem cieszą się również w przemyśle cukierniczym, gdzie wykorzystywane są do produkcji słodyczy, mas i kremów, deserów czy marcepanu.
W kuchni, możemy je wykorzystywać nie tylko jako składnik słodkich dań, deserów czy ciast ale i do potraw mięsnych, drobiowych czy rybnych, a także sałatek owocowych i warzywnych.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

BIO Migdały

Kraj pochodzenia:

Hiszpania

Ilość netto:

200g / 500g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Migdały wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 2411 kJ / 583 kcal
Tłuszcz 50,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 5,8 g
Białko 22,1 g
Sól <0,01 g

5902114804985
2017-12-27

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Szczecin, Polska) na  12 Aug 2020 (BIO Migdały - Ekologiczne) :
(5/5

migdały

Duże, smaczne i świeże migdały. Dobra prekąska do kawy

Zgłoś nadużycie
Przez (Lublin, Polska) na  19 Nov 2015 (BIO Migdały - Ekologiczne) :
(5/5

Migdałki

Kilka migdałów dziennie i człowiek będzie zdrowszy!

Zgłoś nadużycie
Przez (Lublin, Polska) na  09 Nov 2015 (BIO Migdały - Ekologiczne) :
(5/5

Bio migdały

Jedna z lepszych i bardziej smakowitych odmian. I bardzo dobra cena!

Zgłoś nadużycie
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.