Pasty i masła orzechowe

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

Masło orzechowe naturalne brzmi pysznie i tak samo smakuje. Masło orzechowe i pasty, dostępne w naszym sklepie internetowym, to gwarancja najwyższej jakości oraz prawdziwej uczty dla zmysłów. Bez względu na to, czy preferujesz łagodne czy bardziej wyraziste smaki pasty lub masła orzechowego, w sklepie online ekogram.pl na pewno znajdziesz coś smacznego, naturalnego i zdrowego.

Produkty z kokosa: pasta i mleczko

Mleczko kokosowe to świetny zamiennik dla zwykłego, krowiego mleka. Wytwarza się je z miazgi orzecha kokosowego – jest gęste, aromatyczne, ma doskonałą konsystencję. Mleczko kokosowe to doskonałe rozwiązanie dla osób, którym trudno obyć się bez mleka, jednak mają uczulenie na laktozę znajdującą się w mleku krowim. Mleczko kokosowe można dodawać do kawy, koktajli, ciast, deserów, słodkich i wytrawnych farszy i wielu innych potraw. Wiele potraw pochodzących z egzotycznej wschodniej kuchni nie ma racji bytu bez mleczka kokosowego. To ono nadaje im wyjątkowy smak i aromat. I najważniejsze – mleczko kokosowe jest nie tylko smaczne i pachnące kokosem, ale też pełne cennych wartości odżywczych. Gdy raz spróbujesz mleczka z orzecha kokosowego, na pewno zagości w Twojej kuchni na dłużej.

Naturalna, egzotyczna pasta kokosowa

A może wolisz kokos w bardziej stałej formie? Nic trudnego – mamy w ofercie wyjątkową pastę kokosową, w stu procentach naturalną i pochodzącą z bezpiecznych, ekologicznych upraw. Pasta kokosowa to nic innego, jak zmielony miąższ orzecha kokosowego. Jest łagodna i delikatna w smaku, można używać jej zamiast mleka lub śmietany w tradycyjnych przepisach. Pasta orzechowa jest świetnym źródłem energii, witamin i minerałów. Z pastą kokosową Twoja kuchnia nabierze egzotycznego smaku.

Na kanapki, tosty, naleśniki… Pasta orzechowa z orzechów ziemnych

Pyszny orzechowy smak nada wielu potrawom także pasta z orzechów ziemnych. Jest to naturalny produkt otrzymany z prażonych orzechów, bez dodatku soli czy innych polepszaczy. Pasta orzechowa naturalna zawiera dużo białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych i potasu. Jest świetnym źródłem energii. Można robić z nią pyszne kanapki, tosty, naleśniki, placki, sałatki, ciasta, ciastka i desery. Pasta orzechowa BIO pasuje nie tylko do słodkiego – można stosować ją także jako dodatek do dań pikantnych. Polecamy również sezamową pastę tahini. Jest to tradycyjny składnik wielu potraw pochodzących z kuchni dalekowschodniej. Pyszna pasta powstaje ze zmielonych łuskanych i prażonych ziaren sezamu. Jest wyrazista w smaku i nadaje wyjątkowy aromat wielu daniom, zarówno tym serwowanym w wersji słodkiej, jak i na ostro. Miłośnikom orzechów laskowych na pewno przypadnie do gustu pasta orzechowa bio z prażonych, ekologicznych orzechów laskowych. Pasta z orzechów laskowych jest gęsta i wyjątkowo aromatyczna. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do deserów, lodów, tortów, ciast i ciasteczek.

Sprawdź również: