Postanowiłem zaczerpnąć informacji u samego źródła. Pani dr hab. Ewelina Hallmann jest autorką ponad 200 artykułów naukowych związanych z rolnictwem ekologicznym. Prowadzi własne badania i analizy chemiczne. Zarządza Katedrą Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Jeżeli interesuje Cię temat żywności ekologicznej, to nawet nie zauważysz kiedy minie 30 minut mojej rozmowy z Panią Eweliną :)
W czasie naszej rozmowy pt ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA - FAKTY I MITY
Poruszamy między innymi takie tematy:
- 1:28 - Czym jest rolnictwo ekologiczne? Gospodarka rabunkowa
- 2:50 - Świadomość ekologiczna Polaków
- 5:45 - Dlaczego warto wybierać żywność ekologiczną?
- 6:30 - Zalety żywności ekologicznej
- 6:48 - Pestycydy - czy rolnicy ekologiczni też je stosują?
- 8:55 - Szkodliwość pestycydów i kumulacja w naszym organizmie
- 12:25 - Czy można zmyć pestycydy z warzyw i owoców? Czy pestycydy przenikają do środka warzyw i owoców?
- 14:59 - Parszywa i czysta dwunastka.
- 17:15 - Witaminy w produktach ekologicznych
- 19:06 - GMO - Czy jest się czego bać? Zmiany mutacyjne organizmów GMO
- 20:20 - DDT - Azotox - 30 lat później w kobiecym mleku
- 22:00 - Czy GMO jest rzeczywiście zakazane?
- 22:55 - Rolnictwo ekologiczne vs etyka i głód na świecie
- 23:50 - Wydajność rolnictwa ekologicznego w długim okresie
- 24:50 - Tony śmieci z konwencjonalnych upraw pomidorów
Zobacz rozmowę z Panią Eweliną Hallmann
Jeżeli filmik Ci się podobał, pamiętaj aby kliknąć łapkę w górę. Będzie to dla mnie informacja, żeby nagrywać więcej takich materiałów. Dzięki!
Subskrybuj kanał, aby być na bieżąco z kolejnymi filmikami.
Słuchaj podcast online
Słuchaj na telefonie na swojej ulubionej platformie
Nasza rozmowa jest dostępna na wszystkich najpopularniejszych platformach, między innymi na spotify i apple podcast. Zobacz tutaj.
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!