Shakshouka is a recipe for the perfect breakfast. I heard about it a long time ago, but I don't know why I didn't want to try it. It was a mistake because it's my favorite breakfast now. See how to make a shakshouka in a simple way.

How to make a shakshouka?

  • Chop the onion, pepper and garlic
  • Heat the olive oil in a frying pan and sauté the onion
  • Add spices: garlic, chili, cumin, smoked paprika, salt and fry for a while
  • Add paprika and cook, covered, until semi-soft
  • Add the tomatoes and stew for a while
  • Make a recess for each egg in the sauce
  • Add the eggs in the hollows and fry, covered, 7-9 minutes.
  • Serve with fresh coriander and bread

Tips:

If you like half-liquid egg yolks, fry the shakshouka for about 7 minutes. If you like hard-boiled eggs, it's about 9 minutes.

If you like the shakshouka, you can make more sauce (the stage before adding the eggs) and freeze it in portions or keep it in the refrigerator for a few days. Then you will prepare breakfast much faster. This sauce is very similar to aleo and actually tastes even better after a few days.

Recipe for shakshouka

I cut vegetables

I add olive oil to the heated frying pan

Glaze the onion

I'm adding spices

I add paprika

I stew the peppers under cover

I'm adding tomatoes

I stew the sauce under cover

I add the eggs into the sauce wells and add a pinch of salt to each

Fry, covered, 7-8 minutes

Serve with fresh coriander

Comments (6)

    • Malwina
    • 2021-05-26 19:49:09
    Jutro testujemy
    • Maria
    • 2021-05-29 10:21:32
    Tyle warzywnek jeszcze zostawiłeś na patelni. Rozumiem, że na potrzeby filmiku. Zauważyłam, bo ja z tych ,co ulubione dania wylizuja. Ja też smażę na oliwie.
    • Michał
    • 2021-05-29 11:00:57
    Maliwna, daj znać proszę o testach :) Dzięki!
    • Michał
    • 2021-05-29 11:02:45
    Maria, nic się nie zmarnowało. W filmikach zależy mi, żeby nie przeciągać zbytnio i nie nudzić widza, więc szybko nałożyłem po jednej łyżce :) Z reszty miałem repetę dla siebie, bo Justynce wystarczy taka porcja :)
    • Ela
    • 2021-06-08 02:15:57
    Oczywiście, że patelnia do wylizania! ;) Ja przyznam się ze wstydem do skandalicznej profanacji... Trochę podsmażonego bekonu i potrawa staje się ulubioną wersją mojego męża...
    • Małgorzata
    • 2021-06-13 14:50:03
    To się OGLĄDA. Świetny przepis. Smakuje fantastycznie. Ta potrawa daje mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o dodatki. Zgadzam się z panią, która wspomniała o bekonie. Ja dodaję pieprz cytrynowy (uwielbiam). Do smażenia używam oleju kujawskiego lub gęsiego smalcu.

New comment

Product added to wishlist

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text