Składniki na ok. 12 ciastek:
- 140 g płatków owsianych
- 40 g mąki żytniej
- 20 g kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 90 g masła
- 2 łyżki masła orzechowego
- 100 g cukru
BIO Płatki Owsiane BIO Mąka Żytnia Kakao 100% BIO
Przygotowanie:
- Z podanych składników zagnieść ciasto.
- Schłodzić je w lodówce przez pół godziny, a następnie formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej kulki, spłaszczając dłonią.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut. Ostudzić i zdjąć z blachy.
Smacznego!
Autorem przepisu i zdjęcia jest Aneta Wojciechowska. #2 w naszym konkursie na najlepszy przepis.
Komentarze (0)
Brak komentarzy do tego artykułu. Bądź pierwszą komentującą osobą!