-
Naturalny smak
-
BIO certyfikowany
-
Sensownie zapakowany
To trzeba wiedzieć o orzechach nerkowca
Choć pasta z nerkowców (masło z orzechów nerkowca) jest dość znane, to pewnie niewiele osób wie, że nerkowiec, jest bliskim krewniakiem mango, natomiast to, co nazywamy orzechem nerkowca, tak naprawdę jest nasieniem pestkowca (czyli owocu o budowie takiej samej, jak śliwka czy morela).
Właściwy owoc nerkowca jest dwuczęściowy: składa się z pestkowca pokrytego zewnętrzną, mięsistą osłoną, zwaną jabłkiem nanerczowym. Najdziwniejsze jednak jest to, że owo „jabłko” ma... gruszkowaty kształt!
Dlaczego warto używać orzechów nerkowca?
Orzechy nerkowca mają niski indeks glikemiczny. Na dodatek każdy smakosz tych pasty z nerkowców może potwierdzić, że po ich zjedzeniu, czuje się... szczęśliwszy. To nie subiektywne odczucie, ale wpływ działania serotoniny – jednego z hormonów, które wprawiają nas w doskonały nastrój.
Dlaczego bio pasta z orzechów nerkowca jest tak wyjątkowa?
Bio pastę z orzechów nerkowca tworzą tylko i wyłącznie orzechy nerkowca (prażone). To produkt całkowicie naturalny, bez żadnych dodatków. 100% orzechów nerkowca w postaci łatwej do smarowania i pysznej pasty, zachowującej wszystkie właściwości tych bezcennych darów natury.
Jak wykorzystać bio pastę (masło) z orzechów nerkowca?
Bio-pasta z orzechów nerkowca to idealny dodatek do kanapek, krakersów, sucharków, herbatników i gofrów. Można nią wzbogacać smak wypieków, podawać w towarzystwie paluszków, zajadać samodzielnie. Ze względu na wygodną w użytkowaniu postać i swoje właściwości, idealnie nadaje się jako żelazne zabezpieczenie energii i składników odżywczych podczas wypadu lub wędrówki. Po pastę z nerkowców zawsze można sięgnąć do plecaka i sycąc głód, jednocześnie delektować się wspaniałym smakiem.
The Real Cashew Pasta - Prawdziwa Pasta z Orzechów Nerkowca
Wartość odżywcza na 100 g
- wartość energetyczna2552 kJ / 615 kcal
- tłuszcz48,9 g
- w tym tłuszcze nienasycone8,8 g
- węglowodany20,8 g
- w tym cukry5 g
- białko21,2 g
- sól0,01 g