Chlorella – bogata w białko alga
Chlorella to alga morska - jednokomórkowy organizm, który dzięki swojemu składowi stanowi cenne uzupełnienie diety. Chlorella w proszku może być dodawana do różnych potraw: doskonale komponuje się zwłaszcza z koktajlami. Można ją także dodawać do sosów.
Właściwości chlorelli w proszku
Nasze algi są pozyskiwane z upraw ekologicznych, posiadających certyfikaty, potwierdzające ich zgodność z normami Unii Europejskiej. Mimo że chlorella to niewielki glon, to jednak jej skład jest bardzo bogaty. Zawiera między innymi:
Ze względu na swój skład jest często używana przez wegan i wegetarian. Bio chlorella w proszku jest chętnie dodawana nie tylko do koktajli, ale także do serków, mleka, wody czy do dań obiadowych, jak spaghetti czy pesto. Dobrze jest dodawać chlorellę do potraw, których nie poddajemy już obróbce cieplnej.
Chlorella w proszku i tabletkach
Opinie o chlorelli w proszku są różne. Wszystko dlatego, że ma specyficzny smak, który nie każdemu pasuje. Osoby, które chcą uzupełnić suplementację tą algą, ale nie lubią jej smaku, mogą spożywać także nasz produkt, którym jest chlorella w tabletkach. Ma łatwiejszą “do przełknięcia” postać.
Nie ma jednoznacznych opinii na temat czy chlorella w proszku, czy w tabletkach jest skuteczniejsza. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji smakowych.
Chlorella - gdzie kupić?
Oczywiście tylko w sklepie internetowym Ekogram.pl! Dlaczego? Bo gwarantujemy, że nasze produkty są naturalnie zdrowe i pochodzą z czystych oraz ekologicznych upraw. Posiadamy wszystkie potwierdzające to certyfikaty.
Podana cena chlorelli w proszku dotyczy opakowania o pojemności 200 g.
Wartość odżywcza na 100 g
- wartość energetyczna1716 kJ / 410 kcal
- tłuszcz13,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasyconeb.d.
- węglowodany23,7 g
- w tym cukryb.d.
- białko61 g
- sól0,04 g






















