Suszone owoce niesiarkowane, ekologiczne

Pokazuje 1 - 12 z 25 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 25 elementów

Ekologiczne owoce suszone: skarbnica smaków i wartości odżywczych

Suszone owoce niesiarkowane dostępne w naszym ekologicznym sklepie internetowym to wspomnienie wakacji i namiastka lata przez cały rok. Są one suszone na słońcu i co najważniejsze niesiarkowane. Można wśród nich wymienić takie naturalne przysmaki jak:

Owoce suszone tylko ze sprawdzonych, certyfikowanych upraw. Suszone owoce ekologiczne zawarte w naszym bio asortymencie posiadają bogaty, naturalny smak i niezwykły aromat. Pozyskujemy je wyłącznie od sprawdzonych producentów. W naszym sklepie online znajdziesz zarówno dobrze znane, krajowe odmiany owoców suszonych, jak i mniej popularne, egzotyczne gatunki. Pochodzą one z  certyfikowanych upraw ekologicznych, bądź z konwencjonalnych zbiorów. Co ważne, proces suszenia nie pozbawia owoców cennych właściwości odżywczych i mineralnych. Można w nich znaleźć duże ilości błonnika czy pektyny.

Słodko i zdrowo: suszone przekąski

Suszone owoce niesiarkowane to nie tylko doskonały sposób na urozmaicenie naszej codziennej diety, ale przede wszystkim alternatywa dla słodyczy. Przekąski przygotowane na bazie suszonych owoców bio pozwalają zaspokoić głód słodkiego smaku, a jednocześnie umożliwiają zminimalizowanie spożycia białego cukru.

Atrakcyjny dodatek do potraw

Suszone owoce ekologiczne to także wspaniały, pełnowartościowy dodatek do drugiego śniadania dla naszych pociech. Ale nie tylko. Doskonale sprawdzą się do wypieków, płatków śniadaniowych czy różnorodnych sałatek. Owoce suszone, zwłaszcza żurawina, śliwka i morela, idealnie pasują również, jako dodatek do pieczonych czy duszonych mięs. I to wciąż jeszcze nie wszystko.

Energia z suszonych owoców

Suszone owoce bez konserwantów, polecane są wszystkim osobom aktywnym fizycznie, zarówno sportowcom, jak i miłośnikom pieszych wycieczek, a także pracującym umysłowo. Gdy poczujemy, że opadamy z sił wystarczy zjeść ich garść, a od razu poczujemy zastrzyk niezbędnej energii. Które wybrać i które będą najlepsze? Wszystko zależy od preferencji. Mogą to być oryginalne jagody goji, słodkie suszone śliwki czy cierpka w smaku aronia, nasz polski superfood o tysiącu zastosowań. Idąc tym tropem, warty spróbowania jest także  berberys, nazywany „polską cytryną”, będący wspaniałym dodatkiem do herbaty. Jest również ananas, ubogi w cukry i tłuszcze, ale za to bogaty w witaminę C i błonnik. Polecany jest osobom będącym na diecie. I żurawina, którą zna każdy z nas: prawdziwe bogactwo witamin i antyoksydantów.

Sprawdź również: