Jaglane rafaello

Jaglane rafaello

Jaglane rafaello 

Wykonanie

1. Kaszę jaglaną płuczemy pod gorącą wodą i dodajemy do wrzącej wody (w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,25 szklanki wody). Nie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na niskiej mocy przez 15 minut.

2. Ugotowaną kaszę odstawiamy, żeby odrobinę ostygła.

3. Do ugotowanej kaszy dodajemy pastę kokosową, cukier kokosowy i mąkę kokosową, a następnie blendujemy na gładką masę.

4. Mokrymi rękami formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

5. Kulki wstawiamy do lodówki na 5 godzin.

2 Comments

    • Avatar
      Aga
      Jun 30, 2017

      Robię podobne, ale zamiast cukru dodaję banana i kilka daktyli

      • Avatar
        Michal
        Jun 30, 2017

        Super, muszę takie też spróbować!

Dodaj komentarz

* Imię:
* E-mail: (ukryty)
   WWW: (Site url withhttp://)
* Komentarz: