BIO Płatki Jaglane - Ekologiczne - 500g

Zamów do 12:00, a wyślemy Twoją paczkę jeszcze dziś (dotyczy dni roboczych).
17,99 zł

Jedz płatki z najzdrowszej kaszy

Płatki jaglane powstają ze zgniecionego ziarna prosa, które jest jednym z najstarszych zbóż świata. Podobnie, jak wiele innych wiekowych roślin, przez długi czas proso było zapomniane, a jego wszechstronne właściwości odkrywamy dopiero od niedawna. Proso jako roślina uprawna wykorzystywane było już 8 tysięcy lat temu w starożytnych Chinach, później zboże to uprawiano w Indiach oraz w środkowej Azji, a także w dawnej Polsce. Dziś proso powróciło do łask, a kasza jaglana czy płatki jaglane uważane są za jeden z najzdrowszych produktów pokarmowych.

Chrupiące źródło cennych składników

Płatki jaglane mają bardzo delikatny i łagodny smak, dzięki czemu nie zmieniają wartości smakowych potraw, do których są dodawane. Ich zaletą jest duża chrupkość oraz mnóstwo wartości odżywczych, kryjących się we wnętrzu chrupkich, zgniecionych ziaren.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Płatki jaglane

Kraj pochodzenia:

Holandia

Ilość netto:

500g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Płatki jaglane wartości odżywcze

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1542 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 71 g
w tym cukry 0 g
Białko 11 g
Sól <0,01 g

 

Customer Reviews

Based on 19 reviews
68%
(13)
11%
(2)
11%
(2)
5%
(1)
5%
(1)
A
Anna Sudoł

5 na 5

W
Weronika Korczyńska
Tragedia

Gorzkie i ostre po ugotowaniu. Nie polecam!!!

D
Damian Warzecha
Mąka a nie Płatki

Zamiast płatków z mlekiem wyszła kasza manna. Nie polecam

K
Krystian Groń
jaglanka

Alternatywa dla klasycznych płatków czyli owsianych. Trochę w smaku goryczkowate

S
Sandra Olbert
Płatki jaglane

Płatki są super szybkim sposobem na jaglanke, niestety czuć troszkę goryczki, duży minus za opakowanie, w którym płatki się zgniotły i jest z nich właściwie mąka...

M
Marzanna Głowacka
płatki jaglane

dobre, ale wolę owsiane. Te mają trochę goryczki. Ciastka ANZAC z tych płątków wyszły słodko- gorzkie