BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml - EKOGRAM ZIELONKI

BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml

BOJ5
Gotowy do wysyłki
12,99 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
 (5/5)  - 2 ocena(y) - 2 opinia(e)
Zobacz
 

Bursztynowy eliksir witalności

Ocet jabłkowy jest prawdziwym hitem ostatnich lat, jeśli chodzi o zdrowe odżywianie. Choć jego właściwości znane były już w starożytności, dopiero dzisiaj przeżywa swój prawdziwy renesans. Nic dziwnego – to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów, a jednocześnie smaczny i pożywny dodatek do wielu potraw.

Ocet jabłkowy doceniał już Hipokrates

Ocet jabłkowy polecał swoim pacjentom już ojciec medycyny – Hipokrates. Później często pili go rzymscy wojownicy przed wyruszeniem na wyprawy wojenne. Miał im dodawać energii, odwagi i sił do walki. Sprawdzał się świetnie, dopóki żołnierze nie odkryli wina. Wtedy nie tylko ocet jabłkowy poszedł w odstawkę, ale też skończyły się rzymskie zwycięstwa i podboje. Obecnie ocet jabłkowy ma szerokie zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej oraz w dbaniu o urodę.

Siła jabłek w spotęgowanej dawce

W occie jabłkowym jest to wszystko, co dobrego w jabłku, ale w spotęgowanej dawce. Ocet powstaje ze sfermentowanych jabłek. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego zdrowia, a także odżywcze kwasy, które – wbrew pozorom – działają na nasz organizm alkalicznie. W occie jabłkowym jest też sporo pektyn, które pęcznieją w żołądku, dzięki czemu po posiłku na długo utrzymuje się uczucie sytości. Ocet jabłkowy przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii, co sprawia, że doskonale sprawdza się jako środek wspomagający w przypadku osób będących na diecie odchudzającej. Szklanka wody z dwiema łyżeczkami octu jabłkowego to napój, który powinien pojawić się w codziennej diecie. Najlepiej pić go o poranku – wtedy rozbudza organizm, dodaje energii i jest prawdziwym zastrzykiem witamin i minerałów.

Ocet jabłkowy – szerokie zastosowanie w kuchni

Ocet jabłkowy znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale smakuje w sałatkach i surówkach zamiast zwykłego octu. Jeśli dodamy go zamiast oliwy czy gęstych sosów, zdecydowanie obniżymy kaloryczność każdej potrawy. Ocet jabłkowy świetnie komponuje się z pastami kanapkowymi, można też przyrządzać z niego odżywcze koktajle. Aby zniwelować nieco cierpki posmak octu, można do napoju dodać łyżeczkę miodu.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Ocet jabłkowy (5%)

Kraj pochodzenia:

Polska

Ilość netto:

500ml

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Ocet jabłkowy wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 96 kJ / 22 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 1 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Kłaj, Polska) na  11 Aug 2020 (BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml) :
(5/5

ocet jabłkowy

Niefiltrowany ocet, takiego szukałam. Polewam nim surówki albo dodaję często dla zdrowotności do zasmażanych buraczków zamiast zwykłego octu.

Zgłoś nadużycie
Przez (Tworóg, Polska) na  05 May 2016 (BIO Ocet Jabłkowy - Niefiltrowany - Ekologiczny - 500ml) :
(5/5

Ocet

Nie mam porównania. Dla mnie ok.

Zgłoś nadużycie
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.