SÓL YOSHIKAWA NIGARI - morska - 200g - EKOGRAM ZIELONKI

Sól Nigari - Yoshikawa - Morska - 200g

SMYN2
Obecnie brak na stanie
7,75 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
 (4,8/5)  - 5 ocena(y) - 5 opinia(e)
Zobacz

Wpisanie adresu email oznacza zgodę na przetwarzanie danych

Więcej

osobowych przez Administratora danych osobowych, którym jest Michał Pelc ANAGRAM ul. Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki, NIP: 513-010-81-41, REGON: 121084300 w celu wysyłki powiadomienia. Więcej informacji nt. przetwarzania danych osobowych zawarte jest w Polityce prywatności

 

Co to jest sól Yoshikawa Nigari

To sól powstająca z wody morskiej, jako uboczny składnik przy produkcji soli morskiej. Występuje pod postacią białych płatków, o słono - gorzkim smaku, który znakomicie komponuje się z mlekiem sojowym. Sól Nigari działa jako koagulant, wpływa na miękkość i puszystość potraw.

W szczególności polecana osobom będącym na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej oraz wszystkim tym, którzy szukają nowych smaków i inspiracji w kuchni.

Zawiera ponad 95% chlorku magnezu.

W jaki sposób spożywanie soli Yoshikawa Nigari wpływa na mój organizm

Sól Yoshikawa Nigari, posiada więcej cennych dla naszego zdrowia substancji odżywczych, niż tradycyjna sól kuchenna. Sekret tkwi w metodzie jej pozyskiwania, polegającej na odparowywaniu wody morskiej, z pominięciem procesu rafinowania, a zatem bez konieczności jej oczyszczania. Dzięki temu, sól morska Yoshikawa Nigari nie zostaje pozbawiona mikro i makroelementów.

Stosowanie soli Yoshikawe Nigari redukuje poziom toksyn w pożywieniu. Jest z powodzeniem stosowana do regulowania niedoboru lub niskiego poziomu magnezu w naszym organizmie.

Sprawdzony sposób na stosowanie soli Yoshikawa Nigari

Wykorzystywana jest przede wszystkim, jako koagulant ścinający mleko przy produkcji tofu. Wydobywa naturalną słodycz soi i tofu. Aby wykonać tofu należy rozpuścić 20g soli Yoshikawa Nigari w 20ml wody na 1l mleka sojowego.
Sól Yoshikawa Nigari w niewielkich ilościach można wykorzystać jako przyprawę do ryb czy gotowanych warzyw.
Dzięki swoim właściwościom, sól Yoshikawa Nigari przyśpiesza proces gotowania, dzięki czemu warzywa się nie rozpadają, zachowując swoją chrupkość.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% Sól morska Yoshikawa Nigari

Kraj pochodzenia:

Japonia

Ilość netto:

200g

Certyfikaty:

Produkt rolnictwa konwencjonalnego.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Ustrzyki Dolne, Polska) na  05 Aug 2020 (Sól Nigari - Yoshikawa - Morska - 200g) :
(5/5

sól

Gorzka sól, sprawdza się w produkcji tofu :)

Zgłoś nadużycie
Przez (Oleśnica, Polska) na  17 Jul 2017 (Sól Nigari - Yoshikawa - Morska - 200g) :
(5/5

Sól Nigari

Znakomicie się sprawdza przy wyrobie domowego tofu. Wystarczy 2-3g na 1 l mleka sojowego, a nie jak w opisie 20g ;).

Zgłoś nadużycie
Przez (Chełm, Polska) na  11 Nov 2015 (Sól Nigari - Yoshikawa - Morska - 200g) :
(5/5

Sól morska

Jestem zaciekawiona ze względu na dużą zawartość magnezu. Czy ktoś zna może szersze jej zastosowanie?

Zgłoś nadużycie
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.