BIO Makaron Żytni - Muszla - 400g - Bartolini

Zamów do 12:00, a wyślemy Twoją paczkę jeszcze dziś (dotyczy dni roboczych).
6,49 zł

Bartolini - Rodzinna Manufaktura Makaronów

Od 25 lat pielęgnują sztukę tworzenia makaronów. Są jednym z nielicznych polskich producentów, którzy do swoich makaronów jajecznych dodają świeże jaja. Wytwarzają makarony na matrycach z brązu w Otwocku pod Warszawą.

Makaron żytni muszle od producenta Bartolini jest robiony z czystej mąki żytniej razowej (typ 2000). To zdrowsza alternatywa dla makaronu pszennego. Zawiera więcej błonnika i dużo mniej glutenu. Oprócz tego makaron żytni razowy to doskonałe źródło energii. Możesz dodawać go wedle uznania do zup, dań z patelni czy nawet do sałatek i zapiekanek.

Ekologiczny makaron żytni

Makaron żytni najlepiej jest kupować w ekologicznych sklepach, które zawsze weryfikują, czy produkty z ich asortymentu mają odpowiednie certyfikaty. Żyto, które pochodzi z ekologicznych upraw, jest mniej zanieczyszczone i spełnia restrykcyjne wymogi jakości, nałożone przez UE. Szukaj więc na opakowaniach certyfikatu bądź kupuj w sklepach, do których masz zaufanie.

Zobacz moją rozmowę z Michałem z Bartolini, pt: "Wszystko co powinieneś wiedzieć o makaronie" 


Informacje o produkcie

Producent: TABIT Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Składniki:

BIO Mąka żytnia razowa 2000

Kraj pochodzenia:

Polska

Ilość netto:

400g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, soję oraz jaja ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Makaron żytni - wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 6,8 g
Białko 9,1 g
Sól 0,01 g

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)