BIO Makaron Durum z Agami Morskimi - Gniazda - 300g - Bartolini

BIO Makaron Durum z Algami Morskimi - Gniazda - 300g - Bartolini

TBE3
Obecnie brak na stanie
6,49 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
Nikt jeszcze nie dodał opinii o tym produkcie
w tym języku

Wpisanie adresu email oznacza zgodę na przetwarzanie danych

Więcej

osobowych przez Administratora danych osobowych, którym jest Michał Pelc ANAGRAM ul. Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki, NIP: 513-010-81-41, REGON: 121084300 w celu wysyłki powiadomienia. Więcej informacji nt. przetwarzania danych osobowych zawarte jest w Polityce prywatności

 

Makaron z algami to produkt, który jest polecany wszystkim osobom, które dbają o utrzymanie prawidłowej masy ciała oraz chcą się zdrowo odżywiać. Makaron z algami morskimi nie zawiera cukru oraz glutenu - to doskonała alternatywa dla osób, które cierpią na zaburzenia funkcjonowania układu trawiennego.

Bio makaron z alg

Makaron z algami morskimi znajduje zastosowanie zarówno w kuchni azjatyckiej, jak i polskiej. Można przyrządzić go z wołowiną, ale doskonale komponuje się także z kurczakiem. Makaron z algami świetnie smakuje szczególnie z papryką, marchewką, tofu czy kolendrą. W prosty sposób można przyrządzić z niego zarówno danie azjatyckie (dodając sos sojowy czy pędy bambusa), jak i europejskie (dodając mieloną wołowinę oraz sosy). Ciekawą opcją jest przygotowanie makaronu z warzywami metodą stir fry.

Makaron z algami morskimi ma unikatowy smak, który na pewno urozmaici Twoje posiłki. Kupisz go w sklepach ze zdrową żywnością oraz czasem w sklepach azjatyckich.

Bartolini - Rodzinna Manufaktura Makaronów

Od 25 lat pielęgnują sztukę tworzenia makaronów. Są jednym z nielicznych polskich producentów, którzy do swoich makaronów jajecznych dodają świeże jaja. Wytwarzają makarony na matrycach z brązu w Otwocku pod Warszawą.

Zobacz moją rozmowę z Michałem z Bartolini, pt: "Wszystko co powinieneś wiedzieć o makaronie" 

Informacje o produkcie

Producent: TABIT Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Składniki:

BIO Semolina (mąka z pszenicy durum), 3% algi morskie (BIO Spirulina)

Kraj pochodzenia:

Polska

Ilość netto:

300g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, soję oraz jaja ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Makaron durum z algami morskimi - wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1549 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 3,8 g
Białko 14 g
Sól 0,10 g
Bartolini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie

Napisz pierwszą opinię !

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.