BIO Makaron Razowy - Spaghetti - Ekologiczny - 500g - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

BIO Makaron Razowy - Spaghetti - Ekologiczny - 500g

Oczekiwanie na dostawę

Opinie klientów i komentarze

Nikt jeszcze nie dodał opinii
w tym języku

Oceń / dodaj opinię

Cena 8,99 zł

Więcej informacji

Dlaczego makaron razowy jest tak zdrowy

Czym różni się makaron razowy od zwykłego? Wbrew pozorom, nie tylko kolorem, ale też właściwościami odżywczymi i zdrowotnymi. Makaron razowy wyrabiany jest z mąki pszennej z pełnego przemiału. Mąka razowa jest nieoczyszczona, dzięki czemu znajduje się w niej bogactwo substancji ukrytych w łuskach pszenicy.

Węglowodany złożone, błonnik i minerały

Makaron razowy, w odróżnieniu od zwykłego jasnego makaronu, składa się głównie z węglowodanów złożonych, które są dłużej trawione w naszym organizmie, dzięki czemu nie powodują skoków cukru we krwi ani napadów głodu. Ma niski indeks glikemiczny, mogą więc go bez obaw spożywać diabetycy. W makaronie razowym mnóstwo jest także cennego błonnika pokarmowego, który pęcznieje w żołądku, na długo zapewnia uczucie sytości. Makaron razowy jest więc polecany osobom będącym na diecie odchudzającej. Makaron razowy zawiera również niewielką ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które także są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. W makaronie razowym sporo jest tez witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo, magnez, potas, selen, wapń, cynk, mangan. Takie bogactwo cennych składników odżywczych sprawia, że makaron razowy jest idealnym urozmaiceniem codziennej, zdrowej diety.

Makaron razowy spaghetti

Makaron razowy typu spaghetti to długie, średniej grubości wstążki, które świetnie prezentują się na talerzu i doskonale smakują. Spaghetti najlepiej sprawdza się, gdy jest ugotowany al dente, ma wtedy idealną konsystencję i dobrze komponuje się z sosami. Razowy makaron spaghetti pasuje do wszelkiego rodzaju włoskich dań i sosów. Najlepiej sprawdza się z lekkimi sosami, przygotowywanymi na bazie pomidorów, świeżych ziół, delikatnego mięsa oraz aromatycznych serów. Z wykorzystaniem makaronu razowego można w kuchni tworzyć wiele pysznych kulinarnych eksperymentów.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

BIO Pszenica durum, woda

Kraj pochodzenia:

Włochy

Ilość netto:

500g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Makaron razowy spaghetti wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1423 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,31 g
Węglowodany 70 g
w tym cukry 3,9 g
Białko 11,5 g
Sól 0,01 g

Opinie

Bądź pierwszym, który napisze opinię !

Inne produkty w tej samej kategorii: 6

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: