BIO Makaron Ryżowy - Pełnoziarnisty - Gnocchi - Ekologiczny - 350g - EKOGRAM

BIO Makaron Ryżowy - Gnocchi - Ekologiczny - 350g

BMR3
Obecnie brak na stanie
19,99 zł
Brutto


 Oceny i opinie Klientów
Nikt jeszcze nie dodał opinii o tym produkcie
w tym języku
 

Garść ciekawostek o makaronie ryżowym

Brązowa barwa ryżu to symbol zdrowej energii ukrytej w ziarnach tego zboża. Swoją drogę na Twój stół zaczynają one na certyfikowanej plantacji, gdzie prowadzi się ekologiczną uprawę ryżu. Zebrane ziarna poddaje się przemyślanemu procesowi oczyszczania: pozbawi się je jedynie najbardziej zewnętrznej osłonki, czyli plew. Reszta osłonek w kolorze srebrno-brązowym, w tym otręby, zostaje zachowana. Ziarno trafia następnie do zakładu specjalizującego się w produkcji eko-makaronu – tak powstaje produkt, który zaskakuje wartościami odżywczymi i walorami smakowymi.

Makaron ryżowy pełnoziarnisty - dlaczego warto używać?

Zjedzenie garści ugotowanego makaronu z ryżu brązowego na dłużej zapewni błogostan wynikający z uczucia sytości niż spożycie tej samej ilości makaronu z ryżu białego. W makaronie z ryżu brązowego znajdują się witaminy z grupy B, E oraz magnez. To doskonała alternatywa dla produktu z ryżu białego również dlatego, że wolne trawienie makaronu zapewnia stopniowe podnoszenie poziomu glukozy we krwi, a to sprzyja zachowaniu równowagi węglowodanowej w organizmie.

Jak wykorzystać makaron ryżowy?

Niespodziewani goście? Rodzina domagająca się czegoś nowego i pysznego na obiad lub sycącą a jednocześnie lekką kolację? Makaron w kształcie muszli z ryżu brązowego w każdej sytuacji będzie optymalnym rozwiązaniem. Pozostaje tylko kwestia wyboru charakteru potrawy i odpowiedniego przepisu: na słodko czy słono i można zabierać się do dzieła! Makaron muszle z ryżu brązowego znakomicie nadaje się na zapiekanki, sałatki i do zup. Amatorom oryginalnych smakołyków podpowiadamy, że można go również faszerować.

BIO makaron ryżowy - gdzie kupić?

Ten ekologiczny produkt - BIO makaron ryżowy dostępny w sklepie Ekogram powstaje z mąki ryżowej, to bogate źródło aminokwasów, minerałów oraz składników odżywczych, które ma mnóstwo świetnych dla zdrowia właściwości. Jest wykorzystywany w żywności dietetycznej - może być spożywany przez dzieci oraz osoby stosujące dietę niskobiałkową. Ryż charakteryzuje się średnim indeksem glikemicznym, co oznacza, że po jego spożyciu zawartość glukozy we krwi wzrasta umiarkowanie. Pełnoziarnisty BIO makaron ryżowy wspiera funkcjonowanie organizmu, oczyszcza go ze szkodliwych toksyn i zanieczyszczeń, a także korzystnie wpływa na układ nerwowy i dostarcza wielu wartościowych składników. Może być znakomitym dodatkiem do sosów i zup - jest lekkostrawny i zdrowy, a przy tym przez dłuższy czas dostarcza organizmowi energii i poczucia sytości.

Informacje o produkcie - makaron ryżowy

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

BIO Mąka ryżowa pełnoziarnista, woda źródlana

Kraj pochodzenia surowca:

Kraj przetworzenia:

Włochy

Polska

Ilość netto:

350g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Makaron ryżowy wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1476 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,2 g
Białko 7 g
Sól <0,01 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie

Napisz pierwszą opinię !

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.