BIO Mąka Migdałowa - Ekologiczna - 350g

37,99 zł

Gotowy do wysyłki

Ostatnie egzemplarze!

Dostawa 6,99 zł

Wysyłka jeszcze dzisiaj

MĄKA MIGDAŁOWA BIO - 350g - EKOGRAM Zobacz większe

Więcej informacji

Co to jest mąka migdałowa?

Mąka migdałowa, to alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Swoją niezwykłą popularność zawdzięcza przede wszystkim wspaniałemu, słodkiemu smakowi i bogatemu aromatowi. Uzyskiwana przez zmielenie całych, ekologicznych migdałów, pozbawionych brązowej skórki.

Dlaczego warto stosować mąkę migdałową

Mąka migdałowa, jest źródłem białka, licznych węglowodanów, minerałów i witamin. Bogata w wapń, potas, cynk, magnez oraz miedź. Mąka migdałowa, zawiera również witaminę E, witaminy z grupy B, w tym witaminę B1 i B2 oraz witaminę PP.

Dzięki wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka, mąka migdałowa jest niezwykle pożywna i sycąca.

Jak najlepiej stosować mąkę migdałową

Mąka migdałowa jest bardzo łatwa w użyciu. 1 szklanka odpowiada 1 szklance tradycyjnej mąki. Idealnie nadaje się do domowych wypieków babeczek, słodkiego pieczywa, naleśników czy muffinek. Polecana do wyrobu wegańskiego parmezanu.
Mąka migdałowa, nie nadaje się natomiast do wypieku tradycyjnego pieczywa. Jej zastosowanie wymaga też odrobinę dłuższego pieczenia, nadaje jednak wypiekom dużej delikatności.

Po zagotowaniu mąki migdałowej z mlekiem lub wodą oraz niewielką ilością syropu z agawy, otrzymujemy domowe mleko migdałowe. Mąka migdałowa, sprawdza się również jako słodka panierka do mięs i warzyw.

Po otwarciu zaleca się przechowywać mąkę migdałową w szczelnie zamkniętym pojemniku, w temperaturze pomiędzy 0ºC a 10ºC.

Mąka migdałowa - zdrowotne właściwości i dobra cena

Delikatna mąka migdałowa charakteryzuje się wieloma zdrowotnymi właściwościami. Mąka migdałowa to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mąka migdałowa sprawdzi się w diecie wegetarian, osób, które wykluczyły ze swojego jadłospisu gluten, a także w diecie paleo. Ta wysokiej jakości mąka jest dostępna w atrakcyjnej cenie w sklepie Ekogram.

Informacje o produkcie mąka migdałowa

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Mąka migdałowa

Kraj pochodzenia:

Hiszpania

Ilość netto:

350g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Mąka migdałowa wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2478 kJ / 590 kcal
Tłuszcz 52,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Białko 21,4 g
Sól 0,05 g

19 innych produktów w tej samej kategorii:

Opnie klientów i komentarze

Nikt jeszcze nie dodał opinii
w tym języku

Oceń / dodaj opinię

Opinie

Bądź pierwszym, który napisze opinię !

BIO Mąka Migdałowa - Ekologiczna - 350g

Zamów