Mąka Żytnia BIO - Razowa - Ekologiczna - 500g

BIO Mąka Żytnia - Razowa - Ekologiczna - 500g

BMZ5
Gotowy do wysyłki
6,99 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
 (5/5)  - 5 ocena(y) - 4 opinia(e)
Zobacz
 

Mąka razowa najlepsza dla zdrowia

Mąka żytnia razowa to doskonała podstawa do wypieku domowego razowego chleba. Pieczywo, jakie z niej powstaje, jest smaczne, aromatyczne i dużo zdrowsze niż chleb wypiekany ze zwykłej pszennej mąki. Warto takie razowe pieczywo na stałe wprowadzić do codziennej diety.

Upiecz sobie naturalny razowy chleb

Mąka żytnia razowa to doskonałe rozwiązanie dla osób, które lubią prawdziwy razowy chleb. Niestety, w naszych sklepach możemy znaleźć chleb, który razowy jest tylko z nazwy. Kupując żytnią mąkę razową i wypiekając z niej domowy chleb, można mieć pewność, że będzie on w stu procentach naturalny, smaczny i zdrowy.

Ciemniejsza mąka to więcej wartości odżywczych

Mąka żytnia razowa jest nieco grubsza od białej mąki i ma ciemniejszy kolor, dzięki czemu dość łatwo ją rozpoznać wśród innych rodzajów mąk. Co więcej – zawiera sporo węglowodanów złożonych, dzięki czemu na długo zapewnia uczucie sytości, gdyż jest dużo dłużej rozkładana w naszym układzie pokarmowym. To doskonałe rozwiązanie dla osób dbających o linię – kromką razowego chleba można się najeść, gdy tymczasem po kromce zwykłego, białego pieczywa, niemal natychmiast przychodzi ochota na kolejną kromkę. Mąka żytnia razowa to także doskonałe źródło błonnika, który pęcznieje w żołądku. Mąkę razową powinny jeść osoby z problemami trawiennymi, dzięki czemu szybko organizm powróci do normy. Mąka razowa zawiera też sporo fitoestrogenów oraz substancji przeciwutleniających, które są prawdziwą skarbnicą młodości, zdrowia i witalności.

Do wypieku chleba i pysznego żurku

Mąkę żytnią razową można wykorzystać do wypieku pysznego, zdrowego chleba razowego. Aby podnieść jego wartości odżywcze, można do niego dodać otręby, ziarna innych zbóż, płatki żytnie lub owsiane, a nawet suszone owoce. Wybór jest praktycznie nieograniczony. Można też wykorzystać mąkę żytnią razową do przygotowania zakwasu na domowy żurek. Z pewnością będzie nie tylko bardziej smaczny, ale przede wszystkim bardziej naturalny niż gotowe sklepowe zakwasy.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Mąka żytnia pełnoziarnista

Kraj pochodzenia:

Holandia

Ilość netto:

500g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Mąka żytnia wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1403 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 2 g
Białko 6 g
Sól 0,03 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Ustrzyki Dolne, Polska) na  05 Aug 2020 (BIO Mąka Żytnia - Razowa - Ekologiczna - 500g) :
(5/5

do wypieku

Chlebek z tej mąki wychodzi idealny!

Zgłoś nadużycie
Przez (Lublin, Polska) na  22 Nov 2015 (BIO Mąka Żytnia - Razowa - Ekologiczna - 500g) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
Przez (Lublin, Polska) na  08 Nov 2015 (BIO Mąka Żytnia - Razowa - Ekologiczna - 500g) :
(5/5

Mąka Żytnia

Domowy chleb najlepiej smakuje z dobrą mąką żytnią. Taką, jak ta właśnie :)

Zgłoś nadużycie
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.