Szpinak BIO - Liofilizowany - Ekologiczny - 50g - EKOGRAM

BIO Szpinak - Liofilizowany - Ekologiczny - 50g

BSPL
Obecnie brak na stanie
19,99 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
 (5/5)  - 1 ocena(y)
Zobacz

Wpisanie adresu email oznacza zgodę na przetwarzanie danych

Więcej

osobowych przez Administratora danych osobowych, którym jest Michał Pelc ANAGRAM ul. Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki, NIP: 513-010-81-41, REGON: 121084300 w celu wysyłki powiadomienia. Więcej informacji nt. przetwarzania danych osobowych zawarte jest w Polityce prywatności

 

Szpinak liofilizowany – „żelazna” pozycja w każdej kuchni

Na początek obalamy mit: z mikroelementów w szpinaku najwięcej znajdziesz nie żelaza, ale potasu, wapnia i potasu. To zielone warzywo przywędrowało do Polski prawdopodobnie już w ok. 400 lat temu z Azji. Tam było znane i uprawiane już w zeszłym tysiącleciu. Jeśli zamierzasz samodzielnie uprawiać szpinak, wysiew musisz zaplanować na okres chłodów – najlepiej jesiennych. W lipcowych upałach szpinak nie wykiełkuje.

Szpinak właściwości

Żelaza jest w zielonych surowych listkach tylko 2,7 mg, za to wapnia znajdziesz w tym warzywie więcej niż w twarogu! Jeśli zjesz 400 g szpinaku, zaspokoisz dzienne zapotrzebowanie organizmu na magnez i dostarczysz sporej ilości witamin z grupy B, A oraz C. Ekologiczny szpinak liofilizowany nie ustępuje zawartości cennych dla organizmu witamin i minerałów. To zasługa liofilizacji – wyjątkowego procesu, w którym suszy się zamrożone zielone listki. Sięgając po ekologiczny szpinak liofilizowany masz pewność, że w apetycznie wyglądającym suszu znajdziesz składniki, dzięki którym wzmocnisz kości, zadbasz od wewnątrz o piękny wygląd ciała i zapewnisz sprawną regulację pracy mięśni i spokojne nerwy. Twoje oczy również będą ci wdzięczne za menu wzbogacane liofilizowanym szpinakiem, w którym nie brakuje witaminy A.

Szpinak przepisy

Ekologiczny szpinak liofilizowany świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i zapiekania. Możesz wykorzystać go do przygotowania znakomitej zupy, sosów, zapiekanek, gulaszów, na jarzynkę do obiadu lub na farsz do naleśników. Pamiętaj tylko, aby warzywo to łączyć z nabiałem –
w ten sposób neutralizujesz zawarte w szpinaku dość spore ilości szczawianów (za co będą ci wdzięczne twoje nerki). Znakomicie smakuje z mlekiem, śmietaną lub serem żółtym.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Szpinak liofilizowany (proszek)

Kraj pochodzenia:

Polska

Ilość netto:

50g = 550g świeżego szpinaku

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Szpinak liofilizowany wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1219 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 3,9 g
Węglowodany 24,3 g
-w tym cukry 4,2 g
Białko 28,6 g

2015-07-17

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Nowy Dwór Mazowiecki, Polska) na  07 Apr 2017 (BIO Szpinak - Liofilizowany - Ekologiczny - 50g) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.