jagoda bio liofilizowana 25g ekogram

BIO Jagoda - Liofilizowana - 25g

JL25G
Obecnie brak na stanie
13,99 zł
Brutto

 Oceny i opinie Klientów
 (5/5)  - 1 ocena(y) - 1 opinia(e)
Zobacz

Wpisanie adresu email oznacza zgodę na przetwarzanie danych

Więcej

osobowych przez Administratora danych osobowych, którym jest Michał Pelc ANAGRAM ul. Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki, NIP: 513-010-81-41, REGON: 121084300 w celu wysyłki powiadomienia. Więcej informacji nt. przetwarzania danych osobowych zawarte jest w Polityce prywatności

 

Kilka słów o liofilizacji

Liofilizacja (suszenie sublimacyjne), to metoda konserwowania żywności, polegająca nasuszeniu owoców, po ich wcześniejszym zamrożeniu. Z zamrożonych owoców, usuwane jest od 70% do 96% wody. Metoda ta, nie tylko zabezpiecza produkty przed ich zepsuciem, ale również pozwala na zachowanie ich cennych wartości odżywczych. W czasie procesu liofilizacji, nie dochodzi bowiem do strat składników odżywczych (białka, węglowodanów czy tłuszczów), witamin czy substancji biologicznie czynnych. Dodatkowo, owoce konserwowane tą metodą,zachowują swój naturalny kolor,kształt i co najważniejsze aromat. 
Żywność liofilizowana, szczególnie popularna jest wśród himalaistów i alpinistów, miłośników pieszych i rowerowych wycieczek czy żeglarzy.

Jagody liofilizowane, aromatyczne i smaczne, jak świeże

Jagody liofilizowane, to w 100% naturalne jagody. Nie zawierają żadnych substancji słodzących czy konserwantów. Jagody o naturalnym smaku i aromacie świeżych owoców. Bogate w antyutleniacze i liczne minerały (m.in. selen, cynk czy miedź). Naturalne źródło błonnika oraz witamin ( C, A, B i PP)

Nie tylko słodka i aromatyczna przekąska

Jagody liofilizowane, to pyszny i aromatyczny dodatek do płatków, musli, deserów, jogurtów, galaretek owocowych czy herbaty. Jagody liofilizowane, to również wspaniała owocowa przekąska na cały dzień.
Nie ma nic lepszego, niż smak i aromat świeżych jagód późną jesienią czy zimą. Jagody liofilizowane, to wspomnienie lata, w szare i zimne dni.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Jagoda liofilizowana

Kraj pochodzenia:

Polska

Ilość netto:

25g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Jagoda liofilizowana wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1514 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 2,34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 70,72 g
w tym cukry 70,72 g
Białko 5,25 g
Sól 0,02 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 Opinie
Przez (Lublin, Polska) na  08 Nov 2015 (BIO Jagoda - Liofilizowana - 25g) :
(5/5

Polecam

Jagody są pyszne i zdrowe, ale należy pamiętać o tym, by kupować je ze sprawdzonego źródła. Te od EKOGRAM są super

Zgłoś nadużycie
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.