BIO Kakaowiec - Surowe Wiórki - Kakaowca - Ekologiczne

Gramatura
Zamów do 12:00, a wyślemy Twoją paczkę jeszcze dziś (dotyczy dni roboczych).
53,99 zł

Kilka słów o kakaowcu

Dzięki Krzysztofowi Kolumbowi, kakaowiec znany jest europejczykom już od wczesnego średniowiecza i od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością. Największe światowe uprawy kakaowca znajdują się obecnie na terenie Ameryki południowej i środkowej.

Organiczne ziarna kakaowca pochodzą z Peru. Odmiana Theobroma Cacao, charakteryzuje się niezwykle bogatym aromatem oraz smakiem.

Szerokie możliwości stosowania

Organiczne ziarno kakaowca, to wspaniały naturalny dodatek do naszej codziennej diety. Wspaniale sprawdza się do domowego mleka kakaowego, czekoladowego czy orzechowego oraz koktajli smoothies. Niezliczonych ciast i ciasteczek, muffinów i wielu innych deserów. Jego stosowanie jest wręcz nieograniczone.

Informacje o produkcie

Producent: Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki:

100% BIO Ziarno kakaowca wiórki (Theobroma cacao, odmiana criollo)

Kraj pochodzenia:

Peru

Ilość netto:

200g / 500g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Kakaowiec surowe wiórki wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2485 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 55 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 33,3 g
Węglowodany 5,5 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 12,4 g
Sól 0,03 g

Customer Reviews

Based on 5 reviews
100%
(5)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Anna Sudoł

5 na 5

K
Klaudia Molenda
kakaowiec

Źródło magnezu i błonnika

A
Aneta Heród
Zdrowe odżywianie nie musi być nudne

Kupiłam ze względu na to, że przepis wymagał :) jednak okazało sie, że do innych przepisów też pasuje :) świetny dodatek do wypieków, zastępuje mi czekoladę :)

I
Iwona Szafraniec
Ziarno kakaowca surowe wiórki

Królewskie ziarno do królewskich deserów! Mój jest taki: połówka banana przeciętego wzdłuż, zawinięta w naleśnik i delikatnie podgrzana na patelni, by banan zmiękł. Na talerzu posypana wiórkami kakaowymi, które wspaniale się rozpuszczają. Pycha!

I
IZABELA PAKUŁA
Kakaowiec

Jeśli ktoś nie stosuje, to warto już dziś wprowadzić kakaowiec do swojej diety. Pyszne i zdrowe!