Przede mną duże wyzwanie. Chce Cię zainteresować daniem, którego sam nie chciałem spróbować :) Musisz mi wierzyć na słowo, nie ma lepszej owsianki na zimne poranki. Nawet jak nie lubisz kurkumy, polubisz tą rozgrzewającą owsiankę.

Jak przygotować złotą owsiankę?

Bazą złotej owsianki jest pasta z kurkumy, pieprzu i oleju kokosowego. To właśnie ona daje jej tą moc.

Rozgrzej delikatnie w garnku łyżkę nierafinowanego oleju kokosowego. Jak już się rozpuści, dodaj do niego łyżeczkę kurkumy i sporo świeżo mielonego pieprzu. Powstanie nam z tego taka gęsta - aromatyczna pasta. Poczujesz ją w całym domu.

Następny krok to już klasyczna owsianka. Możesz ja przyrządzić tak jak lubisz: na wodzie, na mleku roślinnym albo tak jak ja robię, czyli z wodą z łyżką musu kokosowego.

Następny krok to pół szklanki płatków owsianych (ok 75g) , dodajemy do garnka, zalewamy szklanką zimnej wody i dodajemy łyżkę musu kokosowego. Czekamy, aż nam się woda zagotuje i zmniejszmy moc palnika. Co chwilę mieszamy. Ja dodaje jeszcze łyżeczkę ksylitolu, żeby owsianka była bardziej słodka. Jednak to opcjonalny składnik :) Po około 5 minutach gotowania owsianka powinna być gotowa.

Gotową owsiankę przekładamy do miseczki i dodajemy ulubione dodatki.

Złota owsianka przepis

Zobacz mój filmik jak zrobić złotą owsiankę

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.