Zobacz filmik z przepisem na wegańskie lody z masłem orzechowym i curry

Jak przygotować wegańskie lody?

  • Do średniego rondelka dodajemy wszystkie składniki poza mąka ryżową
  • Podgrzewamy i mieszamy, aż wszystko się ładnie rozpuści
  • Dodajemy mąkę ryżową
  • Mieszamy trzepaczką, aż masa się zagotuje
  • Nakładamy do foremki i wsadzamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny
  • Wyciągamy masę, czekamy 15 min i blendujemy lody, aby je napowietrzyć

Składniki:

Przepis z książki Marty Dymek: Nowa Jadłonomia

"Tego jeszcze nie jadłem" to seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube. 

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.