Podsmażam cebulę z marchewką i dodaję po chwili cynamon i chili
Dodaję soczewicę, koperek i passatę
Dodaję bulion warzywny
Doprowadzam do wrzenia i gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 20-25 minut
Pestki dyni podprażam na suchej patelni, aż spuchną
Wyjmuję koperek i blenduję zupę na gęsty krem
Zupę dekoruję pestkami dyni
Tego jeszcze nie jadłem
To seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube. Przepis pochodzi z książki Jadłonomia po polsku - Marty Dymek
Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Komentarze (0)