Popcorn to szybka i smaczna przekąska. Najlepiej przyrządzić go samemu w domowym zaciszu. Będzie to dużo lepsze rozwiązanie, niż zakup uprażonego popcornu lub w wersji do przygotowania w kuchence mikrofalowej. Sprawdź jak szybko i wygodnie można przygotować popcorn samemu.

Jak przygotować popcorn?

Składniki:

Przygotowanie:

  • Rozgrzej garnek i rozpuść dużą łyżkę masła klarowanego.
  • Dodaj ziarno, aż pokryje prawie całą powierzchnie dna.
  • Nakryj garnek pokrywką i poczekaj, aż ziarenka popcornu zaczną strzelać.
  • Powoli zmniejszaj temperaturę, a gdy większość będzie gotowa, zdejmij garnek z kuchenki.
  • Na koniec dodaj tylko soli himalajskiej do smaku i gotowe :)

popcorn maślany

popcorn maślany jak zrobić

prawdziwy popcorn maślany

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.