Zobacz filmik jak przygotować serowy popcorn?

Składniki:

Przepis na serowy wegański popcorn

  • Wybierz największy garnek z pokrywką jaki masz, aby nie używać dodatkowego pojemnika do obtoczenia popcornu.
  • Nagrzej dwie łyżki oleju kokosowego
  • Wrzuć parę ziarenek popcornu
  • Gdy ziarenka eksplodują, znaczy że olej jest nagrzany i możesz dodać resztę, następnie delikatnie zmniejsz ogień
  • Po 2-3 minutach potrząśnij garnkiem, aby ziarenka nie przypaliły się na spodzie
  • Gdy strzały będą coraz rzadsze, wyłącz ogień
  • Wsyp płatki drożdżowe z solą, nałóż pokrywkę i mocno potrząśnij przez minutę. 
  • Nałóż do miseczki

Jak zrobić popcorn w garnku

Zobacz mój wpis o przygotowywaniu klasycznego popcornu w garnku.

Bądźmy w kontakcie:

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.