W dzisiejszym odcinku "tego jeszcze nie jadłem" przygotuje moje pierwsze w życiu gofry owsiane. 

Zobacz filmik z przepisem na gofry owsiane

Jak przygotować gofry owsiane?

  • Mieszamy suche składniki w dużej misce (mąką + proszek do pieczenia + sól himalajska + cynamon cejloński)
  • Dodajemy mleko roślinne (nie z lodówki), jajka, roztopiony wcześniej olej kokosowy i syrop klonowy
  • Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką
  • Zostawiamy ciasto na 10 minut
  • W tym czasie nagrzewamy gofrownice 
  • Mieszamy ciasto raz jeszcze i nalewamy porcję do gofrownicy
  • Pieczemy około 5 minut, aż będą delikatnie przyrumienione
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami

Składniki na gofry owsiane

Wskazówki

Jeżeli nie masz mąki owsianej, nic się nie przejmuj. Możesz zblendować swoje płatki owsiane.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.