Mam dla Was prosty, szybki i smaczny przepis na domowe batony z masłem orzechowym. Nie wymaga nawet pieczenia, wystarczy schłodzić batony w lodówce. Robiłem go po raz pierwszy i smakują dużo lepiej, niż się spodziewałem. Przepis podesłała Daniela, dzięki!

Zobacz filmik z przepisem na domowe batony z masłem orzechowym

Jak przygotować domowe batony? 

  • Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w dużej misce
  • Jeżeli masz foremkę do batonów: uformuj 6 kulek rękami i ugnieć każdą dokładnie w foremce na baton
  • Jeżeli nie masz foremki do batonów, nic nie szkodzi. Weź zwyczajną brytfankę, wyłóż ją papierem do pieczenia i uformuj kwadratowe ciasto o grubości około 1,5cm
  • Włóż do lodówki na godzinę
  • Wyciągnij batony z foremek lub potnij ciasto na 6 kawałków o kształcie batonów

batony składnikibatony bez foremkibatony z masłem orzechowym przepis

Składniki na domowe batony

Domowe batony wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 442 kcal
Tłuszcz 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.5 g
Węglowodany 39.50 g
w tym cukry 22.4 g
Białko 14 g

Jeden baton waży około 87g.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.