Mam dla Was prosty, szybki i smaczny przepis na domowe batony z masłem orzechowym. Nie wymaga nawet pieczenia, wystarczy schłodzić batony w lodówce. Robiłem go po raz pierwszy i smakują dużo lepiej, niż się spodziewałem. Przepis podesłała Daniela, dzięki!
Zobacz filmik z przepisem na domowe batony z masłem orzechowym
Jak przygotować domowe batony?
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w dużej misce
Jeżeli masz foremkę do batonów: uformuj 6 kulek rękami i ugnieć każdą dokładnie w foremce na baton
Jeżeli nie masz foremki do batonów, nic nie szkodzi. Weź zwyczajną brytfankę, wyłóż ją papierem do pieczenia i uformuj kwadratowe ciasto o grubości około 1,5cm
Włóż do lodówki na godzinę
Wyciągnij batony z foremek lub potnij ciasto na 6 kawałków o kształcie batonów
Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Komentarze (0)