Beyond burger to roślinny burger o smaku przypominającym mięso wołowe. Czy na pewno? Zobacz filmik!

Prace nad beyond burgerem trwały 7 lat. Burger zawiera soi, glutenu oraz GMO. Jeden burger zawiera około 20g białka roślinnego. Głównym składnikiem burgera jest białko z grochu.

Jak smakuje beyond burger?

Beyond burger składniki

Woda, izolat białka grochu (18%), tłoczony na ciepło olej rzepakowy, rafinowany aromaty naturalne, stabilizatory: celuloza, metyloceluloza, guma arabska, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, sól, olej słonecznikowy, drożdże suszone, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, kwas octowy, barwnik: betanina, sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego, ekstrakt z jabłka, koncentrat soku cytrynowego.

Beyond burger wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1047 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g
Węglowodany 3,5 g
w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 0,75 g

Jak przygotować beyond burgera?

Burgery należy przechowywać zamrożone. Przed użyciem należy je rozmrozić, np zostawiając je na noc w lodówce. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu! Burgery nadają się do spożycia przez 10 dni po rozmrożeniu i przechowywaniu w lodówce.

Burgery należy smażyć na patelni przez 3 minuty z każdej strony. 

beyond burger jak przygotować

Gdzie kupić beyond burgera?

Od niedawna beyond burgery są dostępne również w polskich sklepach. Ja kupiłem opakowanie 10 sztuk mrożonych burgerów w Makro. Mniejsze opakowania po 2 sztuki są dostępne również w sieci sklepów Kaufland i Organic Farma Zdrowia. Niedługo pewnie dołączą kolejne sklepy.

beyond burger jak smakuje

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.