Domowe batony kokosowo - czekoladowe

Majówka się skończyła, ale mam coś dla Ciebie na osłodę :) Przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu batony kokosowo - czekoladowe. 

Potrzebujesz tylko naszej pasty kokosowej, wiórek kokosowych, mleczka kokosowego, dropsów czekoladowych i syropu klonowego.

Składniki:

Jak przygotować batony?

1. Wiórki kokosowe, pastę kokosową, syrop klonowy i 150g mleczka kokosowego mieszamy w mikserze na gładką masę.

2. Następne wlewamy ja do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na godzinkę do lodówki.

3. W tym czasie rozpuszczamy 260g dropsów czekoladowych i mieszamy z pozostałymi 100g mleczka kokosowego.

4. Gotowa polewę wlewamy na warstwę kokosowa.

5. Całość możemy posypać wiórkami kokosowymi lub innym ulubionym dodatkiem.

6. Tak przygotowany deser ponownie wkładamy do lodówki na 40min i gotowe :)

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.