Wegański chleb bananowy - szybki przepis bez mąki pszennej i jajek

773 Views 1 Lubi to
1 Comment
Ocena
5.0
Czy ten wpis był dla Ciebie pomocny?
Opublikowane w: Przepisy

Dodaj komentarz

Kod bezpieczeństwa

Comments

  • Pyszna ekspresowa słodycz
    By : Luiza On 2019-05-16
    Ocena
    5.0

    Pyszności. Już sam wygląd zachęca do konsumpcji, pięknie wyrośnięty, jak na drożdżach i jajkach, których nie ma, z apetycznym pęknięciem pośrodku. Mój w formie silikonowej nie zachował formy prostopadłościanu, tylko przypomina owalny bochenek, ale to w niczym nie przeszkadza. Wg mnie przepis można zmodyfikować wg własnych preferencji i aktualnych zasobów kuchni: ja dodałam migdały zamiast orzechów, posiekane w blenderze, oliwę z oliwek zastąpiłam olejem z pestek winogron (ma bardziej neutralny zapach), a syrop klonowy syropem z agawy. Wzbogaciłam też mieszankę przyprawową o nutę pierników i garam masala, więc oprócz cynamonu dodałam łyżeczkę kolendry, łyżeczkę imbiru i pół łyżeczki kardamonu. Podczas pieczenia w domu roznosił się cudny zapach. Dziękuję Michałowi za przepyszną inspirację, a moja córka za kolejny ulubiony filmik z serii :-)

    Replied by : Michał Pelc On 2019-05-18 Dzięki Luiza, bardzo miło mi to słyszeć!