Na czym smażyć - 4 produkty, które się do tego nadają

2357 Views 0 Lubi to
Czy ten wpis był dla Ciebie pomocny?
Opublikowane w: Aktualności

Dodaj komentarz

Kod bezpieczeństwa

Comments

  • By : Iza On 2017-07-14

    Niestety nie zgadzam się ze wszystkim co przeczytałam, mianowicie mięso należy smażyć na smalcu czy to gęsim ,czy wieprzowym, czy kaczym. Są to tłuszcze ,które świetnie sobie radzą z temperaturą a co ważniejsze nie zostają poddane procesom rafinacji jak olej rzepakowy czy kokosowy. Oleje rafinowane są szkodliwe. Są to oleje , które w procesie rafinacji zostaja podgrzewane do temperatury powyżej 200*C dzięki czemu traca bialka, lecytynę witaminy i inne cenne składniki. Dodatkowo wytłoki traktuje się heksagenem ( notabene dla nas toksyczny) gdzie pozyskuje sie jeszcze kilka kropli oleju. Oleje traktowane wysoką temperaturą zmieniają swoją strukturę co powoduje powstawanie tłuszczy trans, które w fazie końcowej pozostają w naszych arteriach tworząc miażdżycę , podwyższają cholesterol i inne. Dlatego należy spożywać tłuszcze NIERAFINOWANE i TYLKO na zimno. Do smażenia tylko smalec