Blog navigation

Latest posts

Ostatnie komentarze

Popular posts

  • Pestki granatu - jak je jeść?
    Pestki granatu - jak je jeść?
    31099 Wyświetleń Lubi to

    Granat to wyjątkowy owoc – od starożytności uznawany za symbol płodności, jest niezwykle smaczny i przy tym zdrowy. To owoc, który zawiera chroniące przed wieloma chorobami polifenole, usprawnia proces trawienia, a także spowalnia starzenie. Warto zatem się nim zainteresować i spożywać jego pestki świeże lub też suszone. Oto wszystko, co powinniście wiedzieć o pestkach granatu.

    czytaj dalej
  • Prawdziwy przepis na mleko kokosowe
    Prawdziwy przepis na mleko kokosowe
    24326 Wyświetleń Lubi to

    Zaraz dowiesz się, czemu już nigdy więcej nie kupisz mleka kokosowego w kartonie... Ten przepis spełnia wszystkie warunki przepisu idealnego. Jest szybki, prosty i tani!

    czytaj dalej
  • Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?
    Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?
    19586 Wyświetleń Lubi to

    Bardzo często zastanawiacie się który olej kokosowy będzie dla Was lepszy. Wybór na szczęście nie jest trudny i zaraz wszystko będzie dla Was jasne.

    czytaj dalej
  • Jaglane rafaello
    Jaglane rafaello
    17689 Wyświetleń Lubi to

    Jaglane rafalello to błyskawiczny przepis w którym można się zakochać.

    czytaj dalej
  • 3 rzeczy, które powinieneś wiedzieć o gumie guar
    3 rzeczy, które powinieneś wiedzieć o gumie guar
    17069 Wyświetleń Lubi to

    Coraz więcej osób dba o zdrowie poprzez regularne ćwiczenia, ale również dzięki stosowaniu odpowiednich diet. Nie mówimy tu o głodzeniu się, ale świadomym przygotowywaniu spożywanych posiłków wzbogaconych o ekologiczne produkty, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka. Jednym z takich naturalnych środków wspomagających zdrowe odżywianie jest guma guar. I Tutaj zaskoczenie. Wielu z Was na pewno kojarzy gumę guar z jakimiś niezdrowymi, synte

    czytaj dalej
  • Jak stosować ostropest plamisty?
    Jak stosować ostropest plamisty?
    16204 Wyświetleń Lubi to

    Ostropest plamisty (Silybum marianum) to roślina, którą wielu z nas uważa za zwykły oset. Często przyciąga wzrok pięknymi, fioletowymi kwiatami, ale już jej właściwości zdrowotne zazwyczaj pozostają nieznane. Czas to zmienić, bo ta roślina to prawdziwy fenomen.

    czytaj dalej
  • Cynamon cejloński - dlaczego warto go wybierać
    Cynamon cejloński - dlaczego warto go wybierać
    14722 Wyświetleń Lubi to

    Cynamon jest przyprawą o ponad tysiącletniej historii, którą dodaje się do potraw i napojów. W starożytności jego wartość znacznie przewyższała ceny złota. Dziś stanowi ceniony i smaczny dodatek, z którego chętnie korzystamy w kuchni. Warto jednak wiedzieć, że cynamon cynamonowi nierówny. Ale o tym przeczytacie poniżej.

    czytaj dalej
  • Sezam niełuskany - dlaczego warto go wybierać?
    Sezam niełuskany - dlaczego warto go wybierać?
    11359 Wyświetleń Lubi to

    Sezam jest znany i lubiany z uwagi na swój niepowtarzalny smak. Jest znakomitym dodatkiem do najróżniejszego rodzaju wypieków i słodyczy. Kojarzy się głównie z kuchnią orientalną i jej egzotycznymi potrawami. Jest to najprawdopodobniej najstarszy znany ludzkości dodatek do potraw oraz jedna z najwcześniej znanych roślin oleistych. Sezam posiada nie tylko walory smakowe, ale jest również aktywnym składnikiem wykorzystywanym przy pielęgnacji urody.

    czytaj dalej
  • Miechunka – dlaczego warto ją jeść?
    Miechunka – dlaczego warto ją jeść?
    10694 Wyświetleń Lubi to

    Miechunka jadalna występuje pod różnymi nazwami. Ponieważ pierwotnie pochodzi z Peru nazywana jest często jagodą peruwiańską, ale znana jest również jako wiśnia peruwiańska czy rodzynek brazylijski. Równie interesujące, co nazwy miechunki i jej pochodzenie, są właściwości tej rośliny. Sprawdźmy więc, dlaczego warto ją jeść.

    czytaj dalej
  • Nie kupuj mielonego siemienia lnianego!!
    Nie kupuj mielonego siemienia lnianego!!
    10289 Wyświetleń Lubi to

    Temat mielonego siemienia lnianego i oleju lnianego przewija się w naszych sklepach co najmniej raz dziennie. Jest to temat, który ja widać bardzo Was interesuje i bardzo się z tego powodu cieszę.

    czytaj dalej
  • Mąka konopna - dlaczego warto ją jeść?
    Mąka konopna - dlaczego warto ją jeść?
    9495 Wyświetleń Lubi to

    Mąka konopna powstaje ze zmielonych ziaren konopi. Nie zawiera glutenu, za to sporo białka i składników mineralnych. Bardzo dobrze nadaje się do wypieków i gotowania. Lekko orzechowy aromat wzbogaca smak wielu dań, a spora wartość energetyczna sprawia, że potrawy z nią przygotowane są pożywne i sycące. To jednak nie jedyne zalety tego produktu. Oto, co jeszcze warto o nim wiedzieć.

    czytaj dalej
  • Czerwona czy zielona - którą soczewicę wybrać i jakie są między nimi różnice?
    Czerwona czy zielona - którą soczewicę wybrać i jakie są między nimi różnice?
    8463 Wyświetleń Lubi to

    Soczewica ze względu na cenne właściwości odżywcze jest nieocenionym produktem, przez wielu stosowanym w codziennej diecie. Istnieje kilka jej odmian - m.in. czerwona i zielona. Zatem, jaką soczewicę wybrać? Czy występują między nimi różnice inne niż kolor? Wyjaśniamy, jakie są właściwości obu rodzajów soczewicy i co je od siebie odróżnia.

    czytaj dalej
Showing 1 to 12 of 153 (13 Pages)