Nawigacja

Ostatnie posty

Ostatnie komentarze

Popularne posty

  • Jak zrobić popcorn w garnku?
    Jak zrobić popcorn w garnku?
    39021 Wyświetleń Lubi to

    Popcorn to moja ulubiona przekąska do filmu albo ulubionego serialu. Kiedyś kupowałem popcorn do mikrofalówki, ponieważ wydawał mi się wygodny w użyciu w przeciwieństwie do ziarna do przygotowania w garnku. Nie wiem czemu wydawało mi się, że to coś trudnego. Wtedy jeszcze nie zwracałem uwagi na składniki przekąsek które kupuje.

    czytaj dalej
  • Pestki granatu - jak je jeść?
    Pestki granatu - jak je jeść?
    37221 Wyświetleń Lubi to

    Granat to wyjątkowy owoc – od starożytności uznawany za symbol płodności, jest niezwykle smaczny i przy tym zdrowy. To owoc, który zawiera chroniące przed wieloma chorobami polifenole, usprawnia proces trawienia, a także spowalnia starzenie. Warto zatem się nim zainteresować i spożywać jego pestki świeże lub też suszone. Oto wszystko, co powinniście wiedzieć o pestkach granatu.

    czytaj dalej
  • Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?
    Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?
    34103 Wyświetleń Lubi to

    Bardzo często zastanawiacie się który olej kokosowy będzie dla Was lepszy. Wybór na szczęście nie jest trudny i zaraz wszystko będzie dla Was jasne.

    czytaj dalej
  • Prawdziwy przepis na mleko kokosowe
    Prawdziwy przepis na mleko kokosowe
    26773 Wyświetleń Lubi to

    Zaraz dowiesz się, czemu już nigdy więcej nie kupisz mleka kokosowego w kartonie... Ten przepis spełnia wszystkie warunki przepisu idealnego. Jest szybki, prosty i tani!

    czytaj dalej
  • Jak stosować ostropest plamisty?
    Jak stosować ostropest plamisty?
    26350 Wyświetleń Lubi to

    Ostropest plamisty (Silybum marianum) to roślina, którą wielu z nas uważa za zwykły oset. Często przyciąga wzrok pięknymi, fioletowymi kwiatami, ale już jej właściwości zdrowotne zazwyczaj pozostają nieznane. Czas to zmienić, bo ta roślina to prawdziwy fenomen.

    czytaj dalej
  • Cynamon cejloński - dlaczego warto go wybierać
    Cynamon cejloński - dlaczego warto go wybierać
    22095 Wyświetleń Lubi to

    Cynamon jest przyprawą o ponad tysiącletniej historii, którą dodaje się do potraw i napojów. W starożytności jego wartość znacznie przewyższała ceny złota. Dziś stanowi ceniony i smaczny dodatek, z którego chętnie korzystamy w kuchni. Warto jednak wiedzieć, że cynamon cynamonowi nierówny. Ale o tym przeczytacie poniżej.

    czytaj dalej
  • 3 rzeczy, które powinieneś wiedzieć o gumie guar
    3 rzeczy, które powinieneś wiedzieć o gumie guar
    21245 Wyświetleń Lubi to

    Coraz więcej osób dba o zdrowie poprzez regularne ćwiczenia, ale również dzięki stosowaniu odpowiednich diet. Nie mówimy tu o głodzeniu się, ale świadomym przygotowywaniu spożywanych posiłków wzbogaconych o ekologiczne produkty, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka. Jednym z takich naturalnych środków wspomagających zdrowe odżywianie jest guma guar. I Tutaj zaskoczenie. Wielu z Was na pewno kojarzy gumę guar z jakimiś niezdrowymi, synte

    czytaj dalej
  • Jaglane rafaello
    Jaglane rafaello
    18807 Wyświetleń Lubi to

    Jaglane rafalello to błyskawiczny przepis w którym można się zakochać.

    czytaj dalej
  • Czerwona czy zielona - którą soczewicę wybrać i jakie są między nimi różnice?
    Czerwona czy zielona - którą soczewicę wybrać i jakie są między nimi różnice?
    16289 Wyświetleń Lubi to

    Soczewica ze względu na cenne właściwości odżywcze jest nieocenionym produktem, przez wielu stosowanym w codziennej diecie. Istnieje kilka jej odmian - m.in. czerwona i zielona. Zatem, jaką soczewicę wybrać? Czy występują między nimi różnice inne niż kolor? Wyjaśniamy, jakie są właściwości obu rodzajów soczewicy i co je od siebie odróżnia.

    czytaj dalej
  • Nie kupuj mielonego siemienia lnianego!!
    Nie kupuj mielonego siemienia lnianego!!
    15391 Wyświetleń Lubi to

    Temat mielonego siemienia lnianego i oleju lnianego przewija się w naszych sklepach co najmniej raz dziennie. Jest to temat, który ja widać bardzo Was interesuje i bardzo się z tego powodu cieszę.

    czytaj dalej
  • Sezam niełuskany - dlaczego warto go wybierać?
    Sezam niełuskany - dlaczego warto go wybierać?
    14816 Wyświetleń Lubi to

    Sezam jest znany i lubiany z uwagi na swój niepowtarzalny smak. Jest znakomitym dodatkiem do najróżniejszego rodzaju wypieków i słodyczy. Kojarzy się głównie z kuchnią orientalną i jej egzotycznymi potrawami. Jest to najprawdopodobniej najstarszy znany ludzkości dodatek do potraw oraz jedna z najwcześniej znanych roślin oleistych. Sezam posiada nie tylko walory smakowe, ale jest również aktywnym składnikiem wykorzystywanym przy pielęgnacji urody.

    czytaj dalej
  • Miechunka – dlaczego warto ją jeść?
    Miechunka – dlaczego warto ją jeść?
    14757 Wyświetleń Lubi to

    Miechunka jadalna występuje pod różnymi nazwami. Ponieważ pierwotnie pochodzi z Peru nazywana jest często jagodą peruwiańską, ale znana jest również jako wiśnia peruwiańska czy rodzynek brazylijski. Równie interesujące, co nazwy miechunki i jej pochodzenie, są właściwości tej rośliny. Sprawdźmy więc, dlaczego warto ją jeść.

    czytaj dalej
Showing 1 to 12 of 166 (14 Pages)