Ghee - czyli wszystko, co chcielibyście wiedzieć o maśle klarowanym

Ghee to pojęcie pochodzące z kuchni indyjskiej i oznacza klarowane masło. Ajurweda przypisuje mu cały szereg pozytywnych właściwości, które są korzystne dla zdrowia. W naszym kręgu kulturowym jest bardziej znane głównie ze względu na swoje walory kulinarne, ale najwyższy czas to zmienić. Oto dlaczego warto zainteresować się ghee. przeczytaj więcej

Jak stosować ostropest plamisty?

Ostropest plamisty (Silybum marianum) to roślina, którą wielu z nas uważa za zwykły oset. Często przyciąga wzrok pięknymi, fioletowymi kwiatami, ale już jej właściwości zdrowotne zazwyczaj pozostają nieznane. Czas to zmienić, bo ta roślina to prawdziwy fenomen. przeczytaj więcej

Olej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?

Bardzo często zastanawiacie się który olej kokosowy będzie dla Was lepszy. Wybór na szczęście nie jest trudny i zaraz wszystko będzie dla Was jasne. przeczytaj więcej
Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.