Mus Kokosowy - Wszystko Co Musisz Wiedzieć
Mus kokosowy coraz częściej pojawia się w naszych kuchniach. Razem z nim pojawiają się pytania: Co to jest? Jak go używać? Jakie są najlepsze przepisy z musem kokosowy? Ten wpis zbiera wszystkie informację w jednym miejscu.
Czytaj dalejGhee - czyli wszystko, co chcielibyście wiedzieć o maśle klarowanym
Ghee to pojęcie pochodzące z kuchni indyjskiej i oznacza klarowane masło. Ajurweda przypisuje mu cały szereg pozytywnych właściwości, które są korzystne dla zdrowia. W naszym kręgu kulturowym jest bardziej znane głównie ze względu na swoje walory kulinarne, ale najwyższy czas to zmienić. Oto dlaczego warto zainteresować się ghee.
Czytaj dalejJak stosować ostropest plamisty?
Ostropest plamisty (Silybum marianum) to roślina, którą wielu z nas uważa za zwykły oset. Często przyciąga wzrok pięknymi, fioletowymi kwiatami, ale już jej właściwości zdrowotne zazwyczaj pozostają nieznane. Czas to zmienić, bo ta roślina to prawdziwy fenomen.
Czytaj dalejOlej kokosowy rafinowany czy nierafinowany?
Bardzo często zastanawiacie się który olej kokosowy będzie dla Was lepszy. Wybór na szczęście nie jest trudny i zaraz wszystko będzie dla Was jasne.
Czytaj dalej