Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym to przepis z książki Jadłonomia. Jak się okazuje, to bardzo ciekawe połączenie. Zobacz jak przygotować pomidorówkę od podstaw. Pierwszy raz w życiu robiłem zupę pomidorową sam i dałem radę. Tobie też się uda!

Składniki zupy pomidorowej:

Jak przygotować zupę pomidorową?

  • Kroimy w kostkę cebulę i marchewkę, czosnek i chili siekamy. 
  • W głębokim garnku nagrzewamy olej kokosowy u wrzucamy pokrojone warzywa i przyprawy.
  • Dusimy pod przykryciem około 5 minut.
  • W tym czasie gotujemy wodę, aby sparzyć pomidory i ściągnąć z nich skórkę.
  • Pomidory zalewamy w dużej misce wrzątkiem, zostawiamy na 5 minut.
  • Nacinamy krzyżyk na spodzie pomidora, skórka powinna sama odejść. 
  • Obrane pomidory kroimy na ćwiartki i wycinamy szypułki.
  • Dodajemy do reszty przypraw wraz z odrobiną cukru kokosowego.
  • Zostawiamy pod przykryciem na 15 minut.
  • W tym czasie przygotowujemy bulion warzywny: do 500ml wrzątku dodajemy łyżkę bulionu i mieszamy. 
  • Bulion dolewamy do garnka, dodajemy dużą łyżkę musu kokosowego i blendujemy ręcznym rozdrabniaczem na gładki krem.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.

"Tego jeszcze nie jadłem" to seria filmów zachęcająca Was do eksperymentowania w kuchni. W tej serii przygotowuje dania, których nigdy sam nie robiłem. Chce Wam pokazać, że gotowanie wcale nie jest trudne. Wybieram ciekawe dania z książek kucharskich i przygotowujemy je razem po raz pierwszy. Sprawdź moją nową serię na YouTube. 

Zobacz filmik jak przygotować zupę pomidorową

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.