Poznaj tajemnice makaronu. Rozmowa z makaronowym.ekspertem. Moim gościem jest Michał odpowiadający za produkt w Bartolini. Rodzinnej manufakturze z Otwocka. Od 25 lat pielęgnują sztukę tworzenia makaronu.

Z naszej rozmowy dowiesz się między innymi:

  • Jak powstaje makaron?
  • Makarony bezglutenowe - dlaczego się nie rozpadają?
  • Rosołowe makarony jajeczne - z ilu jajek najlepiej
  • Jajko jaku nierówne - co producenci dodają zamiast jajek?
  • Kształt makaronu - czy ma wpływ na smak dania?
  • Jak rozpoznać dobry makaron?
  • Pszenica durum - co to jest?
  • Makaron z czystą etykietą - dodatki w makaronach
  • Czy można jeść makaron po terminie przydatności?

Zobacz filmik z naszą rozmową

Słuchaj podcastu online

Słuchaj na spotify

https://open.spotify.com/show/6Kizbn7mK7dxIX2QPBE5tU

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.